fbpx

Alessandro Cortini (ITA), Nadine Byrne, BAD

Slaktkyrkan presenterar – ’Sunday Drone’

Line-up:
Alessandro Cortini (ITA)
Nadine Byrne
BAD

Söndag, 11 november
18.00 – 23.00

Alessandro Cortini
Alessandro Cortini är en italiensk musiker, låtskrivare, multi-instrumentalist och kompositör. Känd lika mycket för sina olika soloprojekt SONOIO, modwheelmood och blindoldfreak – som för sitt omfattande bidrag åt Nine Inch Nails som studio/live-musiker.

Genom ett experimenterande med olika synthar så skapar och utforskar han karga, ambienta, vackra och elektroniska ljudlandskap. Där fokus ligger på melodier, harmonier och stämningar som både fängslar och fascinerar lyssnaren. Alessandro Cortini har en gedigen katalog med ett dussintal album bakom sig, inte bara som låtskrivare utan även som studiomusiker och producent. Senast 2017 kom soloalbumet ’Avanti’ som hyllades av bl.a Pitchfork och Spin Magazine.

Nadine Byrne
Nadine Byrne är konstnär och musiker baserad i Stockholm. Hennes interdisciplinära praktik spänner över medier som ljud, skulptur, performance och film. Hon utforskar personliga historier och minnen, oftast med utgångspunkt i egna erfarenheter och speglar även ett intresse för alternativa verklighetsuppfattningar samt religiösa övertygelser och hur dessa manifesteras socialt och visuellt.

Tillsammans med sin syster Tanya Byrne gör hon även musik under namnet Ectoplasm Girls. I juni släppte hon sin andra soloskiva ’Dreaming Remembering’ på iDEAL Recordings som ackompanjeras av en 20 min lång video.

BAD
Drone med orgel, gongong och basgitarrer. BAD är Anna von Hausswolff, David Sabel, Gianluca Grasselli och Hannes Nilsson som mot en bakgrund av orgelklanger och oväsen, basgitarrer och gonggongar ger begreppet drone ett ny mening.

Slaktkyrkan
18.00 – 23.00