fbpx

black midi

Gör dig redo för kaos! 4 december tar black midi över Slaktkyrkan – en spelning som bara inte får missas.

black midi tycks inte ha fått memot om att pandemin har fått många unga band att skaka av frustration och existentiell kris. Istället står Englands intressantaste och mest utmanande rockband starkare än någonsin. Helt befriat från andra-skivan-syndrom och uppföljarångest tar nya ”Calvacade” det som inleddes med den hyllade debuten ”Schlagenheim” ännu längre, då bandet når nya höjder.

Att black midi själva inte enbart lyssnar på rock och jazz, utan även plockar inspiration från hiphop, elektronisk dansmusik, klassiskt, ambient och progg stod klart för alla som drabbades av den strålande debuten ”Schlagenheim”. Från gränslandet mellan noise och komplex postpunk gick bandet snabbt från att vara ett hypat hemlighetsmakeri med vitt omtalade spelningar till att bli ett fenomen.

Oavsett om du har varit med ända sen den inledande bootleghypen eller aldrig tidigare har gett black midi den tid de behöver, bör du sätta tänderna i ”Calvacade”. Du kommer bli rikligt belönad. Och sen bör du så klart ta chansen att se dem live!

”Sommarens och kanske årets mest komplexa skiva är synnerligen utmanande. Anta den utmaningen!” – Nöjesguiden om ”Schlagenheim”

Åldersgräns: 18+