fbpx

Blackbird Artists & Lazy Octopus Julfest 2019

Blackbird Artists & Lazy Octopus Julfest 2019
Live: Svart Katt & Glenn Echo
Efteråt är det Indieklubb: Heartbeats | Slaktkyrkan inne på Slaktkyrkan fram till kl 03.00!

Svart Katt – Svart katt är punkbandet med rötter i Jämtland/Härjedalen, nu hemmahörande i Stockholm som med emotionellt patos spottat ur sig punkpärlor sedan debuten med EP’n ”Rosta sönder” 2016.

2017 kom debutalbumet ”När allt är över” där titellåten blivit lite av en modern punkklassiker. Svart katt avslutar en era precis som de började den, med en 7” EP. 18 januari släpptes 6-spårs EP’n ” Allt blir nog bra” som inleds med singeln ”Det var då” som släpptes i mellandagarna den 28e dec 2018 med tillhörande video.

Singeln är en nostalgisk återblick på en sommar då allt va bra, innan allt hände, eller som bandet själva säger.

“Vissa saker delar allt i före och efter. Som att livet tar slut och börjar om. Det är en låt om enklare tider. När vi var odödliga.”
– Svart katt

”Allt blir nog bra” spelades in en helg i maj i Studio Talkback i Östersund med Sommarkatten som producent. Det är poppig punk eller punkig pop precis som förut. Med ett obevekligt driv, bitterljuva melodier och en självklar catchighet. Låtarna bär tydligt bandets signum från tidigare alster men det finns också nya inslag. Det är om möjligt ännu rakare den här gången. Soundet är råare och mörkare. Texterna är brännande personliga men kanske just därför också allmängiltiga.

Svart katt är Micke (trummor), Robin (bas) och Johan (gitarr, sång)

Glenn Echo – Med sin lättsamma attityd går Glenn Echo in på Stockholms rockscen och får alla headbangers att dansa. Bandet förenar gammal hederlig garagerock med ett surfsound som får dig att dagdrömma om att varva ned med en kall dryck efter en lång dag ute bland vågorna eller gräva ner tårna i sanden och känna havsvinden genom ditt saltsträva hår.

Dåligt strandväder? Sånt existerar inte när du äger en läderjacka. 2019 gick bandet in i The Dustward Studio och spelade in sin första EP Beach Leather. Med lika många delar twang, stök och reverb är det musik som får lyssnarna att känna att de kutar i en nedförsbacke utan att kunna sakta ned. Att se dem live är en minst lika fartfylld upplevelse med surf, dans och röj.