fbpx

Bokassa + Planet Of Zeus

Måndag, 5 september 2022
Kl 19:00-23:00, Hus 7
Åldersgräns: 18+

Bokassa och Planet Of Zeus intar Stockholm och Göteborg.Det norska bandet Bokassa och det grekiska bandet Planet Of Zeus kommer till Sverige för en spelning på Hus 7 i Stockholm 5 september och en spelning på Valand i Göteborg 6 september.

BokassaBokassa beskriver sig själva som en egen version av stonerpunk. Riffs och grooves från stonerrock och metal med en touch av punkrock. Bokassa har spelat på några av Norges största festivaler så som Oya, Stavern, Pstereo och har turnerat över hela Europa och Norge. 2019 blev de handvalda av Lars Ulrich som support för Metallica tillsammans med Ghost när de åkte på sommarturné i Europa och Ryssland. Lars Ulrich hyllade norrmännen och förklarade de som hans nya favoritband. Efter att ha hört deras debutalbum ’Divide & Conquer’ hade Ulrich en kommentar, ”Insanely fucking cool”.

Men det var inte bara Ulrich som älskade albumet, utan kritiker världen över gav Bokassa en eloge för deras prestation med debutalbumet. Metal Hammer UK kallade albumet för ett av de bästa debutalbumen 2017 och ’Divide & Conquer’ kom med i tidningens ”Top 100 albums”-lista.År 2021 vann Bokassa det norska priset ”Bendiksprisen” och släppte sitt tredje album ’Molotov Rocktail’.

Nu äntligen är det dags för norska Bokassa att ta sig ut på turné igen och de hälsar följande till sina fans:

”You’ve waited, we’ve waited and now we are pleased to finally announce the rescheduled tour dates from last year, with the addition of Finland, Poland, Denmark and Sweden. We are also excited to welcome the mighty Planet Of Zeus on board for a European Coheadline tour! ”

Planet Of Zeus är ett rockband från Atens, Grekland som bildades 2000. Deras musik är en mix av stonerrock och heavymetal med inspiration från de amerikanska sydstaterna likt Lynyrd Skynyrd, AC/DC, Queens of the Stone Age och Clutch.

Grundmedlemmarna Babis och Yog bestämde sig för att skapa något tillsammans då de båda kände att de inte kunde uttrycka sig själva tillräckligt med deras dåvarande band. Två år senare hade de hittat J.V. på bas och trion var komplett.

Bandet började spela med flera grekiska band i Aten och slutligen tog de sig vidare till resten av Europa. De spelade som support för Clutch men fick även spela på stora festivaler som t ex Desertfest Belgium. Trion blev kända som ett explosivt band med väldigt hög energi på scen och fick snabbt en lojal följarskara.

Idag har Planet Of Zeus släppt fem studioalbums och har lyckats bli ett väldigt betydelsefullt band inom den europiska stonerrockscenen.