fbpx

CÉU

Céu
6 maj 2022 live på Slaktkyrkan | Stockholm
Dörrar: 19:00
Konsert: 20:00
Biljettpris: 350 + service

Brasiliansk popdrottning gör ett stopp i Stockholm på världsturnén! Electrobossa, jazz, psykadelica och reggae är bara några av influenserna i Céus medryckande popmusik

Céu betyder himmel på portugisiska och det är högt i skyn denna internationella stjärna befinner sig. Med fem album i ryggen och tre latin grammys, har Céu etablerat sig som en av den brasilianska popens absoluta vägvisare.
Med den senaste skivans samarbeten med stora namn som Seu Jorge, Caetano Veloso och Tropkillaz och bejublade framträdanden på Jools Holland, Coachella och Lollapalooza, har Céu satt sig själv på kartan som en av brasiliens största nutida artister.

Maria do Céu Whitaker Pocas – eller CéU som hon kallar sig som artist – kommer från São Paolo. En stad som blivit känd som Brasiliens centrum för electronica och mer experimentell musik. På sina två senaste album visade CéU att hon inte var främmande för varken det elektroniska soundet eller det mer experimentella tillvägagångsättet. På skivorna mixar hon traditionella sambarytmer med triphop och andra influenser.

Över musiken sjunger hon svalt, men inbjudande om hjärta och smärta: om livet helt enkelt. Hennes nyskapande sound och hennes personliga texter har gjort henne mycket populär hemma i Brasilien – och över stora delar av världen, nu dags för Sverige!