fbpx

Club Amplified – För en Jämställd musikscen

Club Amplified
– För en Jämställd musikscen

Amplified är Studieförbundet Medborgarskolans Musikverksamhet & klubbsatsning. Vi tycker alldeles för många festivaler & arrangörer runtom i landet har alldeles för lite jämställdhetstänk i sina bokningar, därför vill vi påvisa att det faktiskt går. Fredag 13/9 kommer vi därför köra en endagsfestival för en jämställd musikscen.

VÄLKOMNA!

Kvällens band:

Arre! Arre!
I sommar är Arre! Arre! bland mycket annat klara för Roskildefestivalen och det kommer så klart bli klassikt!

Med P3 Guld-nominering och Manifestgalan-pris i bagaget för debutalbumet A.T.T.A.C.K har Malmöbandet Arre! Arre! släppt skiva nummer två ”Tell me all about them” (PNKSLM recordings).

”Arre! Arre! har en unik personlighet som är svår att sätta fingret på och samtidigt omöjlig att inte tycka om”, sammanfattar Gaffa soundet och delar ut toppbetyget fem stjärnor.

Nöjesguiden menar att de är ”mer spännande än de flesta av sina genrekamrater” och med en breddad inspirationskälla och ett sound som under inspelningen utvecklats till en “spooky horror-movie-slash cowboy vibe” kan det inte bli annat än spännande. Bandets feministiska budskap kvarstår som en kärna i texterna som uppmanar till kamp och motstånd.

Efter att ha delat scen med akter som Refused, Les Big Byrd och Södra Sverige och spelat på Way Out West, är det nu dags för Henrietta Edlund, Anna Palmer, Matilda Årestad och Katja Nielsen att inta de större scenerna. Arre! Arre!

SPFY:
https://open.spotify.com/album/6zMSXyOUNOhkZ77o9kW6Yv

GLENN ECHO
Spelar klassisk ”grannen knackar på dörren och undrar om man kan sänka musiken då det faktiskt bor andra människor i det här huset” – rock’n’roll. Låt oss se om grannarna faktiskt knackar på denna kväll!

I början av april spelade bandet in fyra monsterlåtar i Dustward studion inför sin kommande EP. De har charmat unga punkare och gamla rockrävar med sin surf-flörtande garagerock. Så se till att stryka din finaste cowboyskjorta och putsa dina dyraste sneakers för denna stökiga garagesurf-spelning.

SPFY:
https://open.spotify.com/album/263SEImQx0rOHLo839YQW0

GHLOW
Den Stockholm-baserade svenska / ryska experimentduon GHLOW är det senaste tillskottet på independent etiketten PNKSLM Recordings. Projektet består av multi -instrumentalisterna Emille de Blanche och Nikolay Evdokimov och startade som ett projekt för att skriva musiken till en film innan de utvecklades till ett fullskaligt band. GHLOW mixar electronica med levande instrument på ett sätt som resulterar i en spökande och energisk electropunk / alternativ rockstil som låter som ingenting annat där ute. Duon släppte under sommaren två nya singlar ”Hollow” och ”Mess With Me” från deras kommande fullängdare som släpps i slutet av året.

https://sptfy.com/19On

LULA
Dom stenhårda sötisarna i LULA har sedan 2017 spelat glättig, garageröjig, adidastuff pop av grövsta kaliber och vi vågar lova att få står still när det väl händer. Med det rykande färska släppet POP TERROR kommer JAKE, RASMUS, DAVE, BJÖRN till slaktkyrkan? för att ge en lektion i modernt pojkband.

SPFY: https://open.spotify.com/artist/4AEQtfrW3PKnbcwveycZHJ?si=rUfaklnwQWSloYCBgFZIGw

YT: https://www.youtube.com/watch?v=jPDOo5zv7UI

NO COMMOTION
Är allt vad bandet, som debuterade förra sommaren, inte är. Den energifulla musiken sparkar oss tillbaka till 80-talets klassiska punkscen med inslag av garagigare rytmer. Energin tar sin skepnad på scen såväl som i den nyss smittade publiken. Smittspridningen står Julia, Adrian, Calle, Kalle och Martin för.

https://www.facebook.com/pg/No-Commotion-2067900413473344/videos/?ref=page_internal

OYA RRRIOTSAMBA
OYA är ett feministiskt slagverksband som spelar rytmer med inspiration främst från brasilianskt slagverk. OYA är en del av den separatistiska slagverksföreningen Rrriotsamba där kvinnor och transpersoner möts, skapar musik och utvecklar sitt ledarskap i trygga miljöer. Förvänta er glädje, dans, feministisk vibe och tuuunga och svängiga rytmer!

https://www.facebook.com/oyarrriotsamba/

Djs: Jessica Mengarelli & Charly Paulin (Presolar Sands/Xnymfo)

Vintage Huntress är en vintage & second hand-butik på nätet med ett handplockat sortiment av kläder, skor och heminredning i en personlig mix med extra kärlek för 70-90-tal. VH drivs av Marie Kaliff och till eventet kommer hon plocka med sig ett gäng väl utvalda plagg och inredningsprylar.

Filmvisning: RIOT GRRRL SESSIONS
Vi är mycket stolta att kunna presentera världspremiären av dokumentären om Riot Grrrl Sessions!

För två år sedan samlades tolv Riot Grrrls från olika band i en studio under en helg för att skriva och spela in en Riot grrrlskiva. Alla inblandade i projektet i alla led är kvinnor, icke-binära eller transpersoner.
Resultatet, en otroligt stark skiva med hela 13 spår, släpptes förra året. Nu har de äntligen färdigställt dokumentären om hur det egentligen gick till den där helgen!
Se fram emot 30 minuter av pure Riot grrrlmagi!

Medlemmar i projektet kommer finnas på plats för lite q&a och skivan (LP el CD) och annan go merch kommer finnas till försäljning!

www.riotgrrrlsessions.com

Biljetter:
https://www.tickster.com/sv/events/4ckbvhvwzrtde7k/2019-09-13/club-amplified-for-en-jamstalld-musikscen

I samarbete med United Stage