fbpx

Colter Wall

Colter Wall
26 mars
Slaktkyrkan

Biletter ute 26 oktober!

Country och folk-sångaren Colter Walls nya skiva ‘Songs of the Plains’ kom ut i början av Oktober, en efterlängtad uppföljare till 2017 års hyllade självbetitlade fullängdsdebut. Albumet har precis som föregångaren spelats in i Grammy-vinnande mäster-producenten Dave Cobbs hemmastudio, RCA Studio A, i Nashville. Det handlar om en samling låtar som förutom två traditionella cowboy-sånger och två covers (Billy Don Burns – ‘Wild Dogs’, Wilf Carter – ‘Calgary Round-Up’) mestadels utgörs av Walls egna kompositioner vars röda tråd är en hyllning till den Kanadensiska präriens arv och kultur.

Den omisskännliga baryton-rösten med sin klassiska country/folk-swagger låter fortfarande som ett eko från en svunnen tid. Eller som Rolling Stone uttryckte det ‘Roger Miller efter en lång natts drickande’. Colter Wall är en traditionalist, men känns aldrig bakåtsträvande, bara som en självklar fortsättning på ett musikaliskt arv med långa traditioner. Eller, som The New Yorker uttrycker det; “Wall is among the most reflective young country singers of his generation… His ace in the hole is his show stopping voice: a resonant, husky baritone, wounded and vulnerable.”

Sedan ‘Colter Wall’ gavs ut i maj 2017 har turnerandet varit ett enda långt segertåg för den Kanadensiska ynglingen. Den kritikerrosade debut-fullängdaren förärade honom plats på otaliga “årsbästa-listor”, från bland andra Rolling Stone, Paste och Stereogum. Wall har dessutom öppnat för en rad country och americana-storheter, samtidigt som hans egna stora turné innebar ett stort antal spelningar och festivaler. Bland annat har vi under 2018 fått se honom i Stockholm vid två tillfällen: Först i januari på ett helt slutsålt Bryggarsalen, och ett par månader senare för Sthlm Americana på Mosebacke i juni. I vår är det dags för Colters tredje besök på lite drygt ett år när han spelar på Slaktkyrkan den 26 mars.