fbpx

CORY HENRY & THE FUNK APOSTLES

Cory Henry är den grammyvinnande superstjärnan från succébandet Snarky Puppy som nu valt att gå sin egen väg som bandledare, kompositör och frontfigur i det kokande livebandet The Funk Apostles. Med en musikalisk resa som musiker bakom världsstjärnor som Kenny Garrett, Bruce Springsteen och Erykah Badu, har nu Cory Henry blivit en världsartist i sitt eget namn. 

Underbarnet Cory som började spela Hammondorgel när han var två år och debuterade på Apollo Theatre i New York vid sex års ålder, är kanske den perfekta mixen av Stevie Wonder, Marvin Gaye och Herbie Hancock. En modern mästare vid Hammond B3-orgeln och en musikalisk tornado av stilar och uttryck. Cory Henry mixar oblygt jazz, soul, funk, gospel, blues och afrobeat till sin egen enormt smakrika gumbo. 

Cory Henry & The Funk Apostles anses av många i branschen vara ett av världens bästa liveband just nu och spelar under sommaren på de flesta stora festivalerna världen över. Att de besöker Stockholm och Slaktkyrkan för en exklusiv spelning mitt i vår svettiga högsommar känns helt enkelt för bra för att vara sant! Kom och upplev en blivande legend i stans mest musikaliska kyrka!