fbpx

Dre Skull (Mixpak), Safari Sound & friends

I år har vi massor av feta överraskningar för dancehall Sverige och vi börjar med en mäktig bokning. Vi flyger in Dre Skull till Stockholm, och det är inte bara för att se om han eller Shirkhan har mäktigast skägg, men även för att bjuda på en proppa shelling i dancehallens namn.

Det kanske låter märkligt att en vit man från Cleveland har blivit en av dancehalls mest eftertraktade producenter. Men så är inte heller Dre Skull vem som helst. Få producenter rör sig lika ledigt mellan hip-hop, dancehall och elektronisk musik som honom. Och precis som Rick Rubin eller Don Was så besitter Dre Skull den sällsynta förmågan att se bortom kategorier och konventioner – utan att ett för ett ögonblick glömma bort dansgolvets omedelbara logik. Kärleksaffären mellan Jamaica och Dre Skull började 2009 då Dre Skull skickade sitt Smoke Machine riddim till Vybz Kartel som förvandlade den till den smärtsamt uppriktiga Yuh Love, varefter artisten flög Dre till Kingston för att spela in ett helt album. Mitt i dancehallens underbara, psykedeliska kaos och mullrande basgångar och tjutande signalhorn har Dre Skull karvat ut sin egen mer avskalade fåra där genrens underliggande melankoli får ett större spelrum.

Sedan det lyckade samarbetet med Vybz Kartel har telefonen gått varm och Dre Skull har etablerat sig som en högt eftertraktad producent med samarbeten med artister som Drake, Snoop Dogg, Beenie Man, Wizkid, How To Dress Well, PARTYNEXTDOOR, Machel Montano och Popcaan på sitt CV. I fjor producerade han Popcaans andra album Forever, ett mästerverk som många betraktar som 2018’s mäktigaste dancehall album.

Dessutom driver han den prestigefyllda labeln Mixpak Records där han förutom Popcaan och Vybz Kartel släpper dansmusik, ambient och andra experimentella produktioner. Missa inte när denna superproducent kommer för att driva Kraken till kokpunkten i Mars!

Safari Sound, tillsammans med Binnie Smalls och DJ Patuu supportar.

Dre Skull (Mixpak)
Safari Sound
Binnie Smalls
DJ Patuu

16 mars – 22-03 – 200:- (förköp 160:- + avgift)