fbpx

Empathy Test + Emmon

Fredag – 6 mars

Empathy Test (UK)

+ EMMON

21.00 – 03.00, Hus 7

EMPATHY TEST – Empathy Test är ett elektroniskt popband från London som bildades i januari 2013 av barndomsvännerna Howlett och Adam Relf. Bandet har skrivit och producerat två skivor; Losing Touch och Throwing Stones, samt ett pärlband av bländande singlar som hyllats av kritikerna och som gett bandet en trogen publik över hela Europa. Empathy Test består utav Isaac Howlett (sång), Christina Lopez (trummor), Oliver Marson (keyboard) plus Adam Relf (producent och inte med live). Just nu turnerar dom världen runt och jobbar på sitt tredje album. 

EMMON – Efter 5 års tystnad är Sveriges Electro Clash-drottning Emmon tillbaka med nya låtar. Sedan Emma Nylén, även känd från popbandet Paris, startade sitt soloprojekt Emmon (2001) i ett ljudlabb (läs garderob) på Konstfack har produktionen varit i gång. Men efter fyra egenproducerade släppta album mellan 2007-2014 och flitigt turnerande behövdes en välbehövlig paus.

– Lusten och kreativiteten tog helt enkelt slut. Det kändes inte längre roligt att göra det som tidigare varit en stor passion. Annat i livet kändes lockande och jag var nära att lägga ner allt som har med musik att göra. Det enda som fick mig att behålla någon som helst lustkänsla för musiken var mitt deltagande i Depeche Mode tribute-bandet The New Dress. Det var som att gå i barndom och upptäcka glömda kroppsminnen genom att framföra deras låtar. 

Tillsammans med musikkollegan och sambon Jimmy Monell (från bandet The April Tears samt producent för b.la The Sounds och Rein) började nya låtar ta form för ca ett år sedan. 

– Jag fick förfrågan att spela några låtar som förband till Nitzer Ebb på Slaktkyrkan och det fick mig att vakna till. Under den spelningen påmindes jag om hur mycket jag älskar att spela live och det satte igång kreativa processer.