fbpx

FEWS, Magic Potion, Hater, Kindsight (DK), Mia Maria Johansson

Echo Three Mini Fest
Fem band – en kanonkväll
6 november 2021, 18+, Hus 7, Stockholm
Förköp: 200 SEK (ink. service)
I dörren: 250 SEK

Line-up:
FEWS
Magic Potion
Hater
Kindsight (DK)
Mia Maria Johansson

Den 6 november bjuder Echo Three, Rama Lama Records och PNKSLM Recordings in till ännu en minifestival på Hus 7 med fem band på scen.Det blir bl.a. triss i internationellt hyllad svensk musik i form av några av senaste decenniets mest intressanta alternativa akter som alla dessutom har nytt material på gång: postpunkarna FEWS, indiepoparna Hater och slackerpoparna Magic Potion.

Utöver detta blir det färska danska indierockarna Kindsight vars kommande debutalbum (ute på Rama Lama i vår) är bland det mest spännande vi hört, ryktet säger att man är minst lika bra live så kom i tid. Ytterligare en akt tillkommer.Allt detta för 200-lappen vid förköp, ses den 6:e november!


FEWS
https://open.spotify.com/artist/0UAwcG0xu1yFjVknsEV4mu…

FEWS är det tidigare London-, numera Malmöbaserade, bandet som sedan 2015 och debutsingeln ’ILL’ på Speedy Wunderground turnerat Europa runt och öppnat åt band som Pixies och Bloc Party. Över två album och allra senast en EP har man fortsatt att imponera med sin melodiska postpunk med inslag av noise samt krautrock och mer är påväg. Gör er redo för en spelning med full fart på Hus 7!

Magic Potion
https://open.spotify.com/artist/1prTpfT5e4m8n816uCpglf…

Den Stockholmsbaserade kvartetten Magic Potion släppte mellan 2015 – 2018 två album och en EP via PNKSLM Recordings – tre släpp fyllda av avslappnad indierock som drog till sig uppmärksamhet från bl.a. Noisey, DIY och SPIN samt ledde till såväl Europaturnéer som spelning på SXSW. GAFFA menar att ”bandets slackerpop tillhör det bästa som producerats” och efter ett kortare uppehåll är vi nu så glada att kunna välkomna dem tillbaka till livescenen!

Hater
https://open.spotify.com/artist/4Xi4aFTZvoMChGDmSVgxTz…

Malmöbandet Haters drömska och bitterljuva indiepop/rock har sedan debuten 2016 på PNKSLM Recordings ständigt hyllats av internationella förståsigpåare som Stereogum, Gorilla vs. Bear m.fl. Sedan 2018 års album ’Siesta’ (Fire Records) har man radat upp ett gäng singlar som gång på gång fortsätter att visa på bandets säregna förmåga att skapa melodiös och minnesvärd musik som jämförts med akter som Alvvays, The Concretes, Snail Mail m.fl.

Kindsight (DK)
https://open.spotify.com/artist/69INXmdJGXIPAZQuThqRjw…

Kindsight är ett nytt band från Köpenhamns indiescen och den första internationella akten att signa med Rama Lama Records. Under senaste året har man släppt ifrån sig tre singlar och allt detta är bara början på bandet som blivit hyllade för sitt redan självklara sound och som pekats ut som ”ditt nästa favoritband” av brittiska For The Rabbits.

Danska kvartetten gör retro-osande indie pop/rock som är omedelbart tilltalande och beroendeframkallande. Ninas röst kröner det atmosfäriska soundet perfekt och får Kindsight att sticka ut. I vår väntar debutalbumet och bandets senaste spelningar skvallrar om att det är något stort på gång. Se dem innan alla andra gjort det.

Arrangeras i samarbete med Sensus och med stöd från Kulturrådet.