fbpx

Gaahls WYRD + Saor + GAEREA

Gaahls WYRD spelar tillsammans med Saor och GAEREA i Stockholm.

Gaahls WYRD åker ut på turné och har med sig skotska Saor och kvintetten GAEREA. Den 30 oktober ser vi dom i Slaktkyrkan Stockholm!


Gaahls WYRD
Bandet Gaahls WYRD frontas av den legendariske blackmetalsångaren och kompositören Gaahl. Deras efterlängtade debutalbum ’GastiR – Ghost invited’ släpptes den 31 mars 2019 via Season of Mist och blev en succé.

Frontmannen Gaahl är en av Norges mest omtalade och respekterade extremmetalmusiker. Hans band Trelledom, Gorgoroth, Wardruna och God Seed är kända som några av det bästa blackmetalscenen har att erbjuda.
Det nya tillskottet Gaahls WYRD består av, förutom Gorgoroth-sångaren Gaahl, Ole Walaunet (The Batallion, God Seed, Grimfist), Frode Kilvik (Krakow, Aeternus) och Kevin Kvåle (Horizon, Ablaze). Som ni märker har frontmannen lyckats samla på sig Norges mest enastående metalmusiker.
En ny EP släpptes förra året ’The Humming Mountains’ och Gaahls WYRD är nu redo att visa deras unika tagning av extremmetal.


Saor
Sedan bandet formades 2013 har Saor (som betyder ”fri” på skotska) utvecklats väldigt mycket när det kommer till deras sound. Andy Marshall som är grundaren, skapade genren Caledonian Metal med Saor som snabbt blev populärt. Genren är en mix av blackmetal, Celtic folk och har inslag av traditionella skotska instrument.


Första albumet ‘Roots’ kom ut under bandets första år och 2014 kom uppföljaren ’Aura’. Året efter åkte han ut på turné med ett gäng duktiga musiker då han blev inspirerad av responsen han fick av skivorna. Detta öppnade helt nya dörrar och möjligheter för Saor.

När albumet ‘Guardians’ kom ut 2016 blev efterfrågan av det experimentella bandet enormt och de började turnera runt om i Europa, Ryssland och även på välkända festivaler så som Hellfest Open Air, Ragnarök Festival, Damnation Festival med flera.

Tredje albumet kom 2019 ‘Forgotten Paths’ och bandet nådde ut till en ännu bredare publik. Nu har Saor signat med Season of Mist och jobbar på en ny skiva och gör sig redo för ett nytt kapitel av deras karriär.


GAEREA
GAEREA är en blackmetalkvintett från Portugal. De uppstod i början av 2016 och bandet släppte sin självutnämnda EP november samma år via Everlasting Spew Records. EP:n fick många lovord från pressen världen över och det tog inte lång tid förens deras första album ’Unsettling Whispers’(2018) presenterades för publiken.

Skivan blev en succé och GAEREA fick nöjet att spela på olika festivaler runt om i Europa och Kina. De fick till och med spela med bandet Jupiterian i april 2019 och hade en egen turné som huvudakt i Kina i maj, månaden efter.

Är ni äntligen redo för sagan om det fallna samhället och resan till det väldiga tomrummet, det enda som är bra i livet? Om ja, då börjar vi. In i den första hopplösa cirkeln och vidare till det stora och onekliga intet. VI ÄR GAEREA.

Åldersgräns: 18+