fbpx

Hanna Järver & LLOJD

Slaktkyrkan presenterar:

Hanna Järver
LLOJD
05 december
Slaktkyrkan

Hanna Järver
Med kritikerrosade EP:n ”Närke” från 2015 fick hon sitt genombrott som bland annat ledde till dubbla P3 Guld-nomineringar. Nu är Hanna Järver verkligen tillbaka. I april släppte hon sitt debutalbum ”So Long” och åkte på en efterföljande turné med stopp i Göteborg, Örebro, Stockholm och Växjö. Hanna Järver fortsätter glänsa på scen och gör sig nu redo för en efterlängtad höstturné. I sina texter är Hanna Järver både hudlös och rättfram, sårbar och uppkäftig. I vardagsnära scener beskriver hon känslor och situationer med en precision som många av oss kan känna igen sig i. Eller som SKAP- juryn uttryckte det i samband med att de gjorde Hanna till en av årets stipendiater 2017: ”En electropopmästarinna som alltid är utlämnande men aldrig lämnar någon utanför.” De elektroniska ljudlandskap som bär Hanna Järvers omisskännliga prägel är en förunderlig omgivning att vistas i. Mjuka synthmattor byggs på med lager på lager-körer och gitarrslingor som tornar upp sig mot himlen.

L L O J D släppte debutalbumet ’Jag kommer älska mitt liv snart’ samtidigt som de beslutat att lägga ner. Nu är dom äntligen tillbaka med ny singel och spelning på Slaktkyrkan.

Redan på första demon förstod vi att Sverige fått det popband vi saknat. Det var melodier för att tonsätta hemsläpsfumlandet i landets andrahandsettor. Texter som utspelar sig någonstans mellan första dejten under köksfläkten på hemmafest och göra slut-sms på väg till hemtentan.

Uppväxta i Kalmar och bosatta i Malmö har André Carlsson och Isak Friberg alltid haft blicken mot horisonten. Över dimmiga sund, kranar och cylinderformade hamnsilon. Till något större och bättre. Skulle vi plocka upp pekpinnen från katedern och ringa in Llojds anatomi så skulle hjärnan bestå av franskt electrodriv, hjärtat av amerikanska indierockslingor och själen av svenska popmelodier.

05 december
Slaktkyrkan
19.00 – 00.00
180 SEK (+service)