fbpx

Klubb DÖD minifestival

KLUBB DÖD bjuder in till vinterbrakfest med band och dans hela natten lång för alla frusna gothrumpor.

QUAL
Qual är William Maybellines (Lebanon Hanover) soloprojekt. Qual återupplivar den kalla vågestetiken från början av 80-talet. ”Centra of sadness enclosed in electronic sounds”, ”black despair”, ”call for help” – så beskriver han själv sin musik. Den här beskrivningen återspeglar åtmosfären i låtar så som ”Spit On Me”, ”Putrid Parfumes” och ”Rip Doth Your Scarlet Claws”. Det är kompromisslöst kallt och mörkt. Precis som vi vill ha det.

THEN COMES SILENCE
Stockholmsbandet Then Comes Silence är högaktuella efter sitt hyllade skivsläpp “Blood” (20 oktober 2017) på det internationella skivbolaget Nuclear Blast. Denna efterlängtade spelning i hemstaden kommer att glädja många! Then Comes Silence spelar karismatisk postpunk som får hjärtan att smälta och blodet att frysa. Det är stämningsfullt, vemodigt och stundtals extremt intensivt. Det är musik som är lätt att ta till sig men som på samma gång är svår att placera i en genre. En sak är dock säker: Then Comes Silence lämnar ingen oberörd.

WHISPERING SONS
Denna unga småstadskvintett från Belgien har välförtjänt exploderat sedan släppet av den flerfaldigt utsålda debut-EPn ”Endless Party” som påminner om klassisk postpunk och goth såväl som nutida ikoner inom scenen. Under förra året släppte de ytterligare en utsåld sjua, vann den prestigefyllda belgiska musiktävlingen ”Humo’s Rock Rally” och genomförde ett 50-tal spelningar runtom Europa. Deras första Sverigespelning genomfördes på festivalen Kalabalik på Tyrolen sommaren 2017.

KÆLAN MIKLA
Tre unga tjejer från Island utgör den rosade synth/postpunk-trion Kælan Mikla. Sedan de bildades 2013 i den isländska huvudstaden Reykjavik, har de utvecklas i en rasande fart. De har snabbt gjort sig ett namn med flitigt turnerande och ett hyllat debutalbum släppt på grekiska Fabrika Records (She Past Away, Lebanon Hanover, Selofan, m.fl.) Med ett mörkt melankoliskt sound och isländsk poesi kommer de för första gången till Stockholm och Klubb DÖD!

DJ Nag Nag Nag (den oefterhärmlige Pontus Wedlund från Ritz originalcrew)

Klubb Kalabalik kommer finnas på plats och informera om festivalen ”Kalabalik på Tyrolen” som äger rum utanför Alvesta i slutet av augusti. Med fokus på kontemporär synth och postpunk arrangeras festivalen för åttonde året i rad och kvällen till ära utlovas dagsfärska bandsläpp!