fbpx

LLOJD

LLOJD
Releasefest ”Pizzeriadrömmar”
Lördag, 4 december
20.00 – 01.00, Hus 7
Biljetter ute nu!

I pingisvärlden kallas J-O Waldner för Det evigt gröna trädet. Motsvarigheten i bakfulla indiekretsar stavas Llojd. Och Llojd ska släppa ett nytt album igen – “Pizzeriadrömmar”.

Men vi backar till våren 2008. Det var då den allra första Llojd-singeln såg dagens ljus. Sedan dess har den småländska duon ödmjukt, nästan lite motvilligt, puttat fram hit efter hit i rampljuset. Musiken kan kategoriseras som svensk lo-fi R’n’B/pop med breda stråk av svärta, obesvarade sms och tomma ciggpaket. Eller något åt det hållet.

Llojd är inte helt okomplicerade. Kort efter att debutalbumet Jag kommer älska mitt liv snart släpptes 2016 la bandet plötsligt ned. Ena halvan av Llojd, Isak Friberg, kommenterar det hela i efterhand. “Jag var nog feg och rädd. Men vi är som två kackerlackor från sydost. Vi dör aldrig.”

Nu har båda två blivit äldre, 30 plus nånting. Kanske har de inte börjat älska sina liv än. Eller blivit lyckligare. Men Llojd lever vidare ändå. Det kommande albumet “Pizzeriadrömmar” innehåller 11 spår. Där blandar duon en cocktail av vemod och fest. Precis som Llojd alltid gör: melankoli, men samtidigt skål! Skivan är en försiktig förhoppning om en ljusare framtid. Det kommer garanterat passas vidare som en sällsynt släktklenod, popgeneration efter popgeneration lång tid framöver.