fbpx

M.A. Numminen – Finn Zetterholm – Sanna Carlstedt

Välkommen till en unik helkväll med glädje, vemod, kraft och allsång!

M.A. NUMMINEN
Den sanne allkonstnären har sedan 1966 har bjudit världen på avantgardistiska provokationer med sin karakteristiska stil – och efter allt för lång frånvaro kommer M.A. Numminen till Stockholm. Tillsammans med sin ständige vapendragare, dragspelaren Pedro Hietanen, står M.A. Numminen för det mest finskt kärva, hjärtinnerliga, humoristiska och vemodiga på en och samma gång.

FINN ZETTERHOLM
Författare, visdiktare och sångare. En av de stora svenska trubadurer som varit verksam sedan 1960-talet. Kultförklarad av en ny generation är han idag aktuellare än någonsin. I Finns sånger blandas det lyriska med det burleska, skämt med allvar. Finn Zetterholm har med sina många gånger fräna sånger kallats en visans värsting, men han är också en finstämd vispoet.

SANNA CARLSTEDT
Sanna Carlstedt är en kraftfull visartist som kan konsten att både roa och oroa med svärta, humor och engagemang. ”Den logiska länken mellan punk och Edith Piaf”, har någon sagt om henne.
Sanna Carlstedt har uppträtt på oräkneliga ställen däribland ett otal festivaler, samt medverkat på många svenska artisters skivor. Denna afton kompas Sanna av basisten och sångaren Göran Böving.

DJ: KVÄLL HÖGLUND
Artisten Nippe Svensk och vetenskapsmannen Erik Olof Älg driver sedan 2009 klubben Kväll Höglund – klubben som spelar enbart musik av Kjell Höglund. Klubben, som håller till på Under Bron på Södermalm, har kommit att bli en av de absolut populäraste klubbarna i Stockholms nattliv.
Exklusivt för denna kväll kommer de att även spela annan musik än Kjell Höglund.