fbpx

Midnight Danger | Stockholm

Artist: Midnight Danger
Datum: 28 september 2022
Lokal: Hus 7
Insläpp: 19.00
Live: Ca 19.30
Åldersgräns: 18+ år
Biljetter: https://tadc.se/event/midnight-danger-stockholm/
__

Midnight Danger är ett synthwaveband från Stockholm som grundades av producenten och gitarristen Chris Young i slutet av 2015. Inspirerad av synthmusik, 80-talsmetal och klassisk skräckfilm är Midnight Danger en nostalgisk soundtrackupplevelse full av synthesizer och gitarriff. Förutom en kraftfull musik med retrovibbar bjuder även Midnight Danger på en synkroniserad ljusshow med spektakulära armaturer och rekvisita, vilket får publiken att uppleva en teatralisk skräckfilmsupplevelse.

Debutalbumet ”Malignant Force” släpptes januari 2018 via NRW Records och har nått över 3,6 miljoner streams på Spotify i dagsläget. Bandets senaste platta ”Nights at Lake Milsen” släpptes den 26 november 2021 och är ett ambitiöst verk med 4 generationer av kända rock- och metalmusiker. Gitarristerna Kane Roberts (Alice Cooper), Rafael Bittencourt (Angra), Martin Sweet (Crashdïet) och Sonia Anubis (Crypta) är med och samarbetar i skivan samt sångaren Danny Rexon (Crazy Lixx) och den australiensiska saxofonisten Max Cruise.

Till låtarna “Endless Nightmare” och “To the Shadows and Back” från skivan ”Chapter 2: Endless Nightmare” skapades det två musikvideor där man får se Scary Dee på trummor. Denna odöda karaktär kommer också att åka med Midnight Danger på turnén. Förbered dig på skräck, tung musik och en spännande scen när Midnight Danger spelar live.