fbpx

Rama Lama : Delsbo Beach Club + Mutant Gredelin

Rama Lama på Slaktkyrkan

LIVE:
Delsbo Beach Club
Mutant Gredelin

Slaktkyrkan – 30/1 19-23
80 kr i dörren
DJs: Rama Lama

Den 30 januari bjuder Rama Lama Records in till sin första livekväll för året. Delsbo Beach Club spelar live och firar sin efterlängtade EP, ute 25 januari, firas och bjuder på smakprov från EP2 som är att vänta i vår. Intressanta nykomlingarna Mutant Gredelin, som stod för fjolårets bästa shoegaze-på-svenska debut-EP, öppnar kvällen.

Delsbo Beach Club

Stockholmbaserade Delsbo Beach Club har med tre starka singlar och frekvent giggande snabbt blivit ett namn på Stockholms snabbt växande indiescen. Melodin står ständigt i centrum och förkläs i en soldränkt surf-rockig kostym vilket ackompanjeras av frontfiguren och Umeåsonen Erik Björklunds mjukt rytande stämma.

Bandet har en uppdaterad line-up och är tillbaka med debut-EPn ‘Four tracks & a burger’ som släpps den 25 januari via Rama Lama Records. Ytterligare en EP är att vänta senare i vår då de båda släppen slås ihop på en vinyl.

Mutant Gredelin

”Varför görs det så lite gitarrmusik nuförtiden? Vad hände med den där härliga slackerstämningen som finns i all vår favoritmusik från 90-talet? Varför bryr sig folk så mycket om massa saker? Det var sådana frågor som drev Oscar Widegren och Zebastian Swartz till att starta sitt drömprojekt och göra shoegaze på svenska. Efter år av tomt prat, en flytt till Stockholm och en återförening med deras gamla vän Axel Larsson, så har ett gäng låtar tagit form. Sara Öberg kom också med, det var nämligen omöjligt att göra den här sortens musik utan henne. Bandet har nyligen släppt en 6-spårs-EP som fått fina ord från olika håll. Fuzzdränkta powerackord och poppiga tuggummimelodier utlovas!”

Ses den 30:e!