fbpx

Real Lies

Lördag, 12 november 2022
19:00 – 00:00
Åldersgräns: 18+

Efter sju år utan ny musik är den brittiska duon Real Lies äntligen tillbaka med det dunderhyllade albumet ’Lad Ash’. Nu meddelar de även att de ger sig ut på turné och lördagen den 12 november kommer de till Stockholm för en spelning på Hus 7

Den märkliga känslan av att sitta på en nattbuss efter en lång klubbkväll. Öronen ringer, euforin dröjer sig kvar men blandas sakta med melankoli. Översätter man de känslorna till musik så får man Real Lies. Ingen låter riktigt som dem. Deras kombination av 90-talsdansmusik, rave och UK garage och urbana, poetiska reflektioner om livet som ung är lika egen som den är hypnotiserande. Medan Patrick King står för den atmosfäriska, postklubbiga musiken så är det Kevin Lee Kharas som ömsom rappar, ömsom muttrar och ömsom sjunger om nattlivet i ett regndränkt London. Det är melankoliska berättelser om sena nätter, vänskap, droger och den eviga jakten på nästa fest. Att så precist kunna omvandla ett sinnestillstånd – eller ett liv – till musik är en sällsynt gåva och Real Lies förvaltar sin med stor varsamhet.

Debuten med det passande namnet ’Real Life’ kom 2015 och Real Lies hyllades som ett nytt The Streets. Låtar som ’North Circular’ och ’One Club Town’ blev snabbt fansens favoriter. Nu, sju år senare, återvänder duon med albumet ’Lad Ash’ och även om stämningen fortfarande andas vargtimme så har pojkarna blivit män och relationen med hemstaden London blivit mer komplicerad. Människor passerar som dunkla minnen, en god vän har dött och en kärleksaffär växer fram – Real Lies universum har expanderat. Den 12 november tar Real Lies med sig sina natthymner till Hus 7. Det vill ni inte missa!