fbpx

Riga Tiger, Nord & Syd & Bedroom Eyes

3 x INDIE, 3 x RELEASEFEST!
Fredag, 25 februari 2022
Dörrar kl 19.00.
Biljetter ute nu!

Lönefredag, inga restriktioner och tre releasefester i ett och samma Hus7! Startracks, Youth Recordings och Birds Records presenterar en kväll med det några av de finaste indiebanden Sverige har att erbjuda: Bedroom Eyes, Nord & Syd och Riga Tiger.

BEDROOM EYES – Albumrelease ”Sisyphus Rock” (Startracks)Bedroom Eyes är ett band som låter saker ta sin tid. När ”Sisyphus Rock”, bandets tredje fullängdsalbum, inspelat live i en studio uppbyggd på dansgolvet i bygdegården i Rissna, Jämtland, släpps just den 25:e februari har det gått 5 år sedan senaste släppet ”Greetings From Northern Sweden”. Skönt då att vissa saker bara blir bättre med tiden!Bandets hybrid av sprudlande indiepop och Replacements-rock är förädlad till fulländning. Lyssna på förstasingeln, ”The Dark Between The Stars”, där furiösa trummor leder oss i ett gitarrtätt popinferno – allt centrerat kring Jonas Jonssons röst och drivna texter: Bedroom Eyes låter som sig själva och dessutom mer så än någonsin.

NORD & SYD – Singelrelease ”Allt jag har” (Birds Records)”Allt jag har” är första låten ut från Nord & Syds kommande, tredje studioalbum som släpps senare i år. Sedan debutalbumet ”Som en människa” (2013) har bandet förvaltat och utvecklat den form av indiepop som skär rakt in i dig – sylvassa texter, om vardagen och om dom onåbara drömmarna, omhuldade av ofta extremt intagande indiepopmelodier av allra högsta klass.

RIGA TIGER – Vinylrelease ”Vad ska du göra med din så kallade mänsklighet” (Youth)Med sin alldeles egna genre ”realismpop” har Riga Tiger satt vardagen på piedestal sedan 2017. I Göteborgsbandets musik vävs livets stora berättelser ihop med små betraktelser från vardagen, skimrande syntar och studsiga gitarrslingor. Och i de där små vardagliga betraktelserna, som vid en första anblick verkade betydelselösa, går det plötsligt att urskilja ett stråk av magi.Bandet har sedan debutalbumet ”Jag håller inte med om din åsikt och är beredd att döda dig för den” (2017) släppt musik i en stabil takt och hyllats stort av media så som Dagens Nyheter, P3, SVT samt spelat land och rike runt på allt från P3 Gulds efterfest till Williams Pub i Uppsala. Riga Tiger är nu aktuella med sitt tredje album ”Vad ska du göra med din så kallade mänsklighet”