fbpx

Sacred Bones Official Label Party

Independent skivbolaget Sacred Bones Records är enligt The Wire, Billboard Magazine & Gaffa Sverige ett av de bästa indiebolagen i världen. Bolaget grundades 2007 i Brooklyn, New York.
Den 10 november kommer Slaktkyrkan tillsammans med Sacred Bones Records & Playground Music Sweden göra en officiell fest med flera av skivbolagets akter. Mer info kommer snart, attenda i eventet för att få info först!

Line-up:
Zola Jesus
I över ett årtionde har Nika Roza Danilova verkat under artistnamnet Zola Jesus. Som en klassiskt tränad operasångerska med en förkärlek för högljudd avant-garde inledde hon sin karriär med en samling lo-fi-releaser som satte hennes kraftfulla stämma mot ett rått industriellt sound och flipprande syntar. Zola Jesus karaktäristiska sound blev mer hi-fi då hon började experimentera med sin egna förvridna version av popmusik på albumen ’Stridulum’, ’Valusia’ och ’Conatus’. På ’Contaus’ tog Danilova till nya höjder med regelbundna uppträdanden på festivaler världen runt. Uppföljaren ’Taiga’, är hennes mest kommersiella alster hittills. Nu senast, i samband med hennes återvändo till såväl sin barndoms hemtrakter i Wisconsins skogar som sitt tidigare och första skivbolag Sacred Bones gav Zola Jesus oss ’Okovi’. Det är hennes mörkaste, mest storslagna album hittills och har lovordats av såväl fans som kritiker världen över. Det är, enligt Danilovas egna ord, ”en djupt personlig ögonblicksbild av förlust, försoning och sympati för de kedjor som håller oss alla nere under naturens hänsynslösa lag”.

Lust For Youth (Official)
När Hannes Norrvide startade Lust For Youth i Göteborg 2009 var det ett soloprojekt vars tidiga alster kan beskrivas som kolsvart lo-fi och vibrerande no-wave. Men på fjärde studioalbumet ’International’ (2014) hade Lust For Youth blivit en trio som gav oss ett mästerligt stycke synthpop i samma musikaliska ådra som tidiga Depeche Mode, Pet Shop Boys och New Order. Idag en duo baserad i Köpenhamn så tog Lust For Youth på sitt senaste album ’Compassion’ (2016) den musikaliska inriktningen både vidare och djupare genom att sudda ut gränserna mellan digitalt och analogt, ljus och mörker, eufori och dysfori. Givetvis oemotståndligt dansant.

Pharmakon
Margaret Chardiet som tidigt blev en frontfigur i den experimentella undergroundscenen har i över 10 år arbetat med sitt artistiska projekt Pharmakon. Innehåll och budskap på varje album har varit vitt skilda men den underliggande frågan har alltid varit vad det innebär att vara människa. ’Bestial Burden’ från 2014 undersökte människan som ett isolerat medvetande fångat i ruttnande kärl medan senaste albumet ’Contact’ utforskar den andra sidan av spektrumet – de stunder där medvetandet kommer utanför och överskrider våra fysiska kroppar. Pharmakon är inte simpel musik, det är ett intensivt framträdande av både kropp och själ och ett intimt utbyte mellan avsändare och mottagare, såväl fysiskt som psykiskt.

DJ-set Caleb Braaten (Grundare, Sacred Bones Records) & Christian Count (Cult of Youth).

Vi har äran att meddela att Sacred Bones grundare och starke man Caleb Braaten, tillsammans med Christian Count från SB-signade Cult of Youth, kommer att begåva kvällen med ett exklusivt DJ-set! Förvänta dig fantastisk och noga utvald musik mellan akterna!