fbpx

INSTÄLLT: Songs of Boda

Songs of Boda

23 april, Hus 7

19.00 – 23.00

Biljetter ute nu!

Songs of Boda är singer-songwritern Daniel Skoglunds musikaliska utpost och namnet härstammar från uppväxten i Borås som på villovägar blev ett smeknamn. Det var någonstans där på skolans talangscen som uppmärksamheten för hans låtar och musicerande startade. 2018 släpptes ”Iago” med mycket fina recensioner och spelningar i Sverige och utomlands. Som förband till amerikanska Calexico gjorde SoB en bejublad förbandsspelning på Nalen och det är med stor glädje som han nu återvänder till Stockholm med fullt band.

”Har mest spelat solo när jag varit i huvudstaden, de gånger jag öppnat för Daniel (Norgren), så det känns som att det var på tiden att vi kommer hela gänget!”

Förra året släppte SoB skivan ”Meanwhiling” vilket i princip är en instrumental skiva och med denna i bagaget följde han med vännen Daniel Norgren ut på vägarna och fick på så vis chansen att spela på några av landets finaste scener.

Att få spela den typen av rejält lågmäld och intim musik på så stora scener var ju en blessing. Tanken med den musiken och skivan var ju att visa på musik för andra tillfällen än den gamla vanliga rockcirkusen. Som jag älskar, men det finns mer än så.

Oavsett vilken riktning och tillfälle som SoB gör musik för så står låten i cent- rum och Boda vilar åtminstone ett ben stadigt i den amerikanska folktraditio- nen och har jämförts med både The Band, War on Drugs och Eric Clapton. Arbetet mot en uppföljare till ”Iago” är igång så missa i inte chansen att se ho- nom med fullt band!