fbpx

Spiders – The Presolar Sands

SPIDERS
Spiders är ett svenskt rockband som väver samman influenser ur allt från gammal bluessväng till skitig Motörhead-rock ’n’ roll och tidig heavy metal. Bandet grundades i Göteborg februari 2010 – därifrån gick det fort; blott ett halvår senare hade de avklarat ett antal spelningar, däribland på Way Out West, samt äntrat studion för att spela in en självbetitlad fyralåtars tiotummare. EP:n släpptes i Europa januari 2011 och hyllades omedelbart i ansedda musiktidningar som Record Collector samt spelades flitigt på P3. Två månader senare kom de fyra låtarna ut i USA på två separata sjutummare och i maj samma år återvände Spiders till studion för att spela in ett par spår till en singel som släpptes samma år.

Juni 2012 påbörjade Spiders inspelningen av sitt debutalbum, Flash Point. När den lanserades i oktober klev den direkt in på Sverigetopplistan och bandet drog ut på Europaturné med Graveyard samt blev nominerade av P3 Guld för Årets rock. Året därpå spelade de på Sweden Rock Festival samt turnerade i Skandinavien, Spanien och Portugal. 2014 släpptes singeln Mad Dog samt plattan Shake Electric, vilka supporterades genom Skandinavienturné med Kvelertak samt en Europasväng som support till Blood Ceremony. Sedan dess har turnéerna och spelningarna avlöst varandra, fram tills i fjol när fokus riktades gentemot studion snarare än scen. Och här är vi nu, med den rykande färska singeln Dead or Alive.

THE PRESOLAR SANDS
The Presolar Sands introducerade sin häxpsych 2015 med 7″- singeln Voodoo Ritual. Sedan debuten har bandet släppt en rad singlar, en EP samt debutalbumet ”The Big Noise” (2017). The Presolar Sands är ett explosivt liveband som spelat ihop med Kikagaku Moyo, White Hills, Brant Bjork och L.A. Witch för att nämna några, och gjort spelningar runt om Skandinavien och Europa på allt från festivaler som Sweden Rock och Malmöfestivalen, till klubbar som Debaser Strand och Pustervik. Senaste singeln ”The First Law Of Thermodynamics” släpptes i slutet av 2017 och lovordades av bl.a Brooklyn Vegan, Festivalrykten och Indie Shuffle.