fbpx

Steve Buscemi’s Dreamy Eyes

Steve Buscemi’s Dreamy Eyes

28 februari, Hus 7

21.00 – 01.00

Support: TBA


Samma kväll spelar HOLY, Saigon – band & Esther på Slaktkyrkan. Det kommer vara öppet emellan och biljett gäller till båda arren!

Bakom det något märkliga namnet Steve Buscemi’s Dreamy Eyes gömmer sig ett av Sveriges allra mest lovande indieband. Sedan debuten för tre år sedan har man ständigt tagit nya kliv och den 14 februari är det dags för bandets största hittills när man släpper det efterlängtade debutalbumet ’Sweetie’ via Rama Lama Records.


Steve Buscemi’s Dreamy Eyes bildades efter att basisten Tilde twittrade ut att hon och sångerskan Siri var uttråkade och letade bandmedlemmar. Gitarristen Elias svarade, tog med sig trummisen Edvin och bandet har sedan dess charmat fler och fler med sin dynamiska indiepop och energiska liveframträdanden, Aftonbladet Musik menar att ”få betyder lika mycket för svensk indiepop just nu”.


Debuten kom tidigt 2016 med den ösiga singeln ’Desire’ som kort därefter följdes av drömmiga ’Call Out’. Under våren 2017 fortsatte man att avancera med singlarna ’Closer’ och ’Dreaming of You’ som uppmärksammades i såväl Sverige som internationellt via DIY, Billboard, NME, m.fl. Framgångarna ledde till festivaldebut på Umeå Open och ”festivalens mest energiska spelning” enligt HYMN.


Hösten 2017 släpptes debut-EP:n ’Four Waters’ som följdes av två Londonspelningar samt bandets hittills största spelning på Debaser Strand. Bandet tog sedan en paus för att satsa på att skriva nytt material till det efterlängtade debutalbumet.


Sommaren 2019 kom första smakproven på vad som komma skall genom singlarna ‘Change of Heart’ och ‘Moon’ som tidigt 2020 följts av ‘Forever’ och ‘Set Me Free’, samtliga spår kommer att finnas med på ’Sweetie’ som släpps den 14 februari via Rama Lama Records och som kommer att följas av turnédatum i både Skandinavien och Storbritannien.


Steve Buscemi’s Dreamy Eyes om albumet: ”Det känns omöjligt att inte skildra framtiden. Albumet är ett hopkok av berättelser från våra liv – vad det innebär att vara ung idag, med vilka utmaningar och drömmar vi har framför oss. Låtarna är samlingar och fragment av tankar kring vår framtid, vad vi kan, bör och vill göra. Vi har skrivit lätt och vi har skrivit svårt. Och vi har tillslut landat i en samling låtar som bildat vårt album. Vårt första. Sweetie.”