fbpx

Sylvaine + Fvnerals

Torsdag, 8 december 2022
19:00-23:00, Hus 7
Åldersgräns: 18+

Under en tid har Kathrine Shepard som Sylvaine heter, blivit sedd som en liten älva i den norska blackmetalscenen. Men bakom älvan finns det en krigarkvinna och denna kvinna skapade skivan ’Nova’ som släpps 4 mars 2022. ’Nova’ är ett album som är både ett personligt och ett musikaliskt uppvaknande för sångerskan att försöka hitta sin egen väg i denna värld.

I det nya albumet kan man antyda Sagan om ringen-liknande körarrangeman i skivans öppningsspår. Denna kreation började att skapas 2019, innan världen förändrades framför våra ögon. Då artisten varit astmatiker sedan födelsen så isolerade hon sig själv i ett litet rum i Drudenhaus Frankrike för att komponera olika sopran- och altostämmor men även ett påhittat språk som kören skulle få sjunga. Detta var något multiinstrumentalisten och bandledaren alltid velat göra, att komponera stämmor till en kör.

Fvnerals är ett band som blandar olika element som doom, post-rock, drone, dark ambient och är baserat i Leipzig, Tyskland.Bandet grundades 2013 i sydkuststaden Brighton, England och består av Tiffany Ström (sång/bas) och Syd Scarlet (gitarr/låtskrivare).

Deras första EP ’The Hours’ släpptes via skivbolaget Eerie Echoes samma år. ’The Light’ som är deras debutalbum kom ut på sommaren 2014 vilket initierade deras första brittiska turné.