fbpx

Tami T + Pheeyownah

Tami T + Pheeyownah

9 november, Hus 7

Biljetter ute nu!

Tami T gör dansant elektronisk popmusik med explicit-romantiska texter. Hennes musik var bla. med i filmen ”Nånting Måste Gå Sönder” samt i den norska tv-serien SKAM, och nyligen turnerade hon som förband åt Fever Ray som hon också gjort musik tillsammans med. Med glittriga synthmelodier och klubbiga beats fyller hon dansgolvet och våra sinnen med rosa fluff. Tami T släppte 2019 det hyllade albumet High Pitched & Moist.


”Trots att albumet står 15 spår långt vill jag inte att det ska ta slut. Det är som en lektion, en fest, ett häng och ett samtal på en gång. Även instrumentala Gullis och Den Ledsna Valen är en viktig del av albumet. Tack för den queera musiken.” (Gaffa)

Pheeyownah är en kreativ allkonstnär från Stockholm. Som ung sjöng Pheeyownah i Stockholms Gospel Kör och insåg tidigt att hon ville bli artist. Förutom artist är hon även producent, låtskrivare och en av dansarna i dans och performancegruppen JUCK. Pheeyownah har länge skapat musik efter strikta DIY-principer och släppte sina två första EPs på egen label. År 2018 gick hon ihop med musikproducenten Juliann Julian för att skapa ett nytt sound och släppte tidigare i år debutalbumet SILVER. Med poetiska texter, tunga beats och slingrande melodier uttrycker Pheeyownah i sitt nya album nyanser av lust, makt, kärlek och osäkerhet och ger oss en ännu mer personlig och sårbar Pheeyownah än vad vi tidigare har sett.