fbpx

The Long Ryders + Eric Palmqwist

Slaktkyrkan presenterar:

The Long Ryders
Eric Palmqwist
16 april
Slaktkyrkan

THE LONG RYDERS

Det legendariska bandet The Long Ryders besöker Slaktkyrkan den 16e April. De bildades redan 1981 i Los Angeles och anses vara grundarna till genren ”alternative-country”. I februari 2019 släpper de sitt första album på över 30 år, Psychedelic Country Soul.

The Long Ryders ligger bakom klassiska låten Looking For Lewis & Clark och populära albumet Two Fisted Tales. Nu är de på turné och publiken kommer återigen få ta del av kraften av en 12-strängs gitarr och punkenergi. Det finns inget som The Long Ryders, inte då och inte heller nu. Missa inte!

Support: Eric Palmqwist / EP’s Trailer Park

Det tar inte lång tid innan Eric Palmqwists lyrik träffar en. Redan efter de inledande takterna fastnar kombinationen av melodisk genialitet och textmässig briljans. Att Eric lyckas med just detta är förstås ingen tillfällighet. Hans karriär har nämligen rört sig över både nittiotalets vibrerande indiescen och tvåtusentalets lågmälda folkpop, inte minst via banden Monostar och EP´s Trailer Park.

Under denna tid har han även delat scen med akter som Ron Sexsmith, Noah and the Whale och The Felice Brothers, för att inte nämna att hans låtar sjungits in av artister som Emily Barker, The Boppers och Girls Generation. På så sätt kan en hävda att han gjort det mesta. Förutom en sak: ett album under eget namn. Tills nu.

År 2019 markerar nämligen året då Eric Palmqwist byter mono mot stereo, flyttar ut ur trailerparken och slår rot som soloartist under eget namn. Albumet har fått namnet ”En halv gris kan inte gå” och visar med stolthet upp en artist med historier att berätta.

Med avstamp i ett före detta missbruk berättar Eric Palmqwist högst personliga anekdoter om hur det kan bli, och hur det kan förändras. Tillsammans med historierna får vi höra ett musikaliskt arrangemang som hämtar inspiration från både det gamla och det nya. Kombinationen blir tidlös, som det brukar heta. Ett epitet som faller väl in på Eric Palmqwists musikaliska gärning. En gärning som är till bredden fylld av historier att ta in. Det brukar sägas att en bild säger fler än tusen ord, men i Erics fall får en nog vända på det och säga att en skiva säger mer än tusen bilder.