fbpx

Trummor & Orgel + Second Oracle

Lazy Octopus & Slaktkyrkan presenterar:

Trummor & Orgel
Second Oracle
17 juli
Slaktkyrkans utomhusscen

Biljetter släpps 9 maj kl 10!

Trummor & Orgel
Man kan fråga sig vad som driver en till att fortsätta göra musik inom de skenbart snäva ramar som endast trummor och orgel erbjuder. Kanske är det just utmaningen som är drivkraften – svårigheten att skapa något som känns nytt, åtminstone för en själv, med de begränsningar som finns.
Men frihet och begränsning är, i kreativ mening, två sidor av samma mynt: utan ramar kan musik lätt bli obegriplig, men utan frihet blir den stel. Eller om man så vill, Yin behöver sin Yang för att skapa en enhet. Detta har varit själva ledstjärnan i arbetet med Indivisibility – att hitta balanspunkten mellan det organiska och det elektroniska, det dynamiska och det förutsägbara, förr och nu; jämvikten mellan människa och maskin.
Kanske är det temat som gjort att det känts extra viktigt denna gång att albumprocessen fått ta sin tid och bli ovanligt introvert. I slutändan har det handlat om oss två och inga andra, DIY-indie, vilket varit lika delar kittlande och skräckinjagande. Helt kompromisslöst, kanske är ordet. Och det slutresultatet blev något vi är väldigt stolta över: en skiva som känslomässigt ligger i gränslandet mellan stad och natur.

Second Oracle
Oraklets frö såddes och befruktades i fullmånens ljus en juninatt i Småland 2014, men levererades med den kosmiska storken först ungefär lagom tills snön smälte. De som fick lyckan att ta hand om det nyfödda undret var Karin Engqvist, Rebecka Rolfart, Josefina Pukitis och Lisa Isaksson, som även är medlemmar i The Hanged Man, Me and My Kites, Vårt Solsystem och Moon City Boys. Oraklet visar sig i en psykedelisk discodans klädd i glittrigt svängig ökenrock och skanderar ömsom skrämmande ömsom hoppfulla profetior. Släppte nyligen sitt hyllade debutalbum via Lazy Octopus Records

17 juli
Slaktkyrkan
18.00 – 21.30
175 SEK + service