fbpx

Tussilago, Marcus Admund Funck, Vilma Flood

Tussilago
Marcus Admund Funck
Vilma Flood
***
30 MAJ
***
Tussilago
2011 bildades Stockholms-kvartetten Tussilago. Bandet släppte sin debut-EP 2013 som direkt älskades av internationell och svensk media och 2015 kom albumet. Förutom att gänget har varit runt på en massa festivaler har de öppnat åt storheter som Lykke Li och Amason.

Marcus Admund Funck
”I juli 2006, 16 år gammal, spyr jag bakom en lada på östra Gotland. Strax efter går jag upp med min Yamaha-gitarr – fullproppad med stickers köpta via chattkonversationer på
MySpace med punk- och countryband från Brooklyn eller Los Angeles – upp på en liten scen och skändar begreppet liveframträdande. Det är min första spelning.

I april 2019, 29 år gammal, släpper jag mitt första solomaterial. Jag håller på att spy igen. Tänk om ingen jävel bryr sig? Det är tretton år mellan den 16-åriga jag i Gammelgarn och 29-åriga jag i Stockholm. Tio av de åren har jag tillbringat på scener intill min bästa vän Nikki Nyberg i vårt band Honeymilk. Och nu när de åren, som enligt all forskning ska vara de roligaste i ens liv, snart är över så är det väl rimligt att försöka skaka liv i allt igen genom att försöka sig på nåt nytt?”

Vilma Flood
Låtskrivaren och artisten Vilma Flood började sin karriär i bluesens värld och kom tidigt att spela på många av Stockholms och Dalarnas bluesscener. Blues i all ära, men Vilma hittade sin största inspirationskälla i folk/indie-genren genom artister som Melanie, Alela Diane, Buffy Saint-Marie, Ane Brun och Leonard Cohen. Hon har sedan skapat sin alldeles egna blandning av folk, pop och blues där hon kombinerar det vackra och vemodiga med en råhet.

Nu är Vilma ute på releaseturné, aktuell med sitt andra album ”Moodswinger” som släpps den 26 april och är producerat av Tobias Fröberg. Grundpelarna är pedal steel, slide gitarr, stora trummor, stämsång och så Vilmas mörka, vibrerande och kraftfulla röst!