fbpx

Flyttas: Tyler Childers

Som så många andra berättare från Södern har Tyler Childers fallit för en plats. Personerna, landmärkena och de historiska ögonblicken från hans barndoms hemtrakter kring Lawrence County, Kentucky utgör kuliss för de 10 låtarna på hans formidabla debut, ’Purgatory’. Ett album som samtidigt både var nutida, och lika ålderstiget som Appalacherna där albumet utspelar sig.

Albumet, som samproducerades av Grammy-vinnarna Sturgill Simpson och David Ferguson, är en semi-självbiografisk berättelse om Childers uppväxt från en stökig yngling till en lyckligt gift man. Berättad som en southern gothic-novell, där huvudpersonen är en noir-klassiskt hopplös antihjälte där kontrasterna mellan mörkt och ljust är förstärkta som i en klärobskyr målning. Lockelser, svek, droger och en inre kamp. Allt med det färgstarka östra Kentucky i bakgrunden.

Childers letade efter sitt sound i flera år, men hade svårt att hitta rätt anslag tills hans vän och trummis Miles Miller introducerade honom för en annan Kentucky-musiker: Sturgill Simpson. Childers skickade ett gäng låtar till Simpson och besökte senare honom i Nashville, och tillsammans skapade de ett “modern gritty mountain sound”. 

Sedan ‘Purgatory’ har Childers snabbt blivit ett av Americana-scenens kanske största namn med miljontals streams och utsålda hus över hela USA. 2 augusti kommer äntligen uppföljaren ‘Country Squire’, och även detta album är inspelat tillsammans med Simpson/Ferguson i Nashville. Redan nu finns singlarna ‘All Your’n’ och ‘House Fire’ ute, som direkt späder på de högt ställda förväntningarna. I början på 2020 ger han sig ut på Europa-turné, och äntligen kommer han tillbaka till Stockholm!

Biljetter till spelningen på Slaktkyrkan den 26 januari släpps fredag 26 juli, 10.00.