fbpx

Undergången – PostWax: Lowrider Domkraft Besvärjelsen

Den 30 november bjuder vi på en MYCKET speciell kväll i riffets tecken:

Undergången-favoriterna DOMKRAFT och BESVÄRJELSEN äntrar scenen tillsammans med – tro det eller ej – LOWRIDER (!!) som gör sin första Sverigespelning på 15 år!!

Samtliga band har under 2019 släppt nytt material genom skivbolaget Blues Funerals projekt PostWax (en exklusiv prenumerationstjänst för vinyl), så vi garanterar både helt nya låtar och gamla favoriter – plus kanske rentav nåt helt unikt samarbete kvällen till ära…

LOWRIDER bildades 1997 och var med sina numera klassiska släpp – split-EPn med Nebula (ex-Fu Manchu-medlemmar) och sitt hyllade album ”Ode To Io” – med och skapade den initiala vågen av Europeisk Desert- och Stonerrock, tillsammans med akter som Dozer och Truckfighters.
De återuppstod 2013 och har därefter gjort bejublade gig runtom i Europa på Hellfest, Desertfest och Up in Smoke – men inte spelat på hemmaplan sen 2004.

Deras nya skiva ”Refractions”, den första på 20 år (!), har beskrivits som det tyngsta och mest inspirerade de gjort – en urstark comeback som visar att allt nödvändigtvis inte var bättre förr…

DOMKRAFT kan närmast beskrivas som psykedelisk sludge – en maskin av tunga riff och hypnotiskt drivande melodier som krossar allt i sin väg.
De har på några få år gjort sig kända som ett liveband i världsklass och har landat gig på Psycho Las Vegas och Desertfest, såväl som Sonic Blast.

Fjolårets ”Flood” präglas av samma råa känsla, brutala tyngd och medryckande mangel som debutalbumet ”The End of Electricity” från 2016, men de psykedeliska inslagen har fått större plats.

På splitternya PostWax-EP:n ”Slow Fidelity” dyker de ännu djupare ned i såväl psykedelia som tyngd – och med gästartister som Besvärjelsens Lea, Marty från Slomatics samt självaste Mark Lanegan bjuder den på en rejäl resa, både fysiskt och psykiskt.

BESVÄRJELSENs musik har rötterna i doomens svarta jord, men slingrar sig genom inslag av folk, progressiv metal, punk och klassisk rock’n’roll.
Sammanvävt med en ovanlig lätthet och elegans resulterar det i ett sound som är på samma gång tungt, melodiskt och medryckande.

Bandet släppte sin debut-EP ”Villfarelser” 2015, som följdes av ”Exil” 2016 och fullängdsdebuten ”Vallmo” 2017.
Efter flitigt harvande på vägarna i Sverige 2018 passade bandet på att spela in EP:n ”Frost” för Blues Funerals PostWax-projekt 2019.

Resultatet tar Besvärjelsens musik till nästa nivå. En emotionell resa genom rockens skiftande landskap som sträcker sig från långsamt mörker till svängigt röj.