fbpx

Uppsala Reggae Festival Warm Up!

SAMORY I & JUNIOR NATURAL

Uppsala Reggae Festival, bjuder på Roots Extravaganza som uppvärmning till årets festival, på scen kommer två artister som har släppt blkand de tyngsta roots reggaeskivorna 2017!

SAMORY I

Samory-I är artisten som har fascinerat och trollbundit hela världens roots reggaeälskare de senaste månaderna! Alla fans av den äkta jamaicansk roots reggaen har väntat otåligt på honom, nu ska han slutligen besöka Stockholm den 23e mars!
Alla överens om att hans album Black Gold som släpptes juli 2017, är en av dem absolut bästa reggaeskivor som han gjorts de senaste åren.

Albumet innehåller 13 djupa roots låtar, hans kloka och skarpa komponerade texter framförs an hans säregna och änglalik röst på det tunga, avslappnade ljudbild, allt mästerligt producerat av Rory ”Stone Love” Gillian. En lyssning som lämnar ingen oberörd.
Vi är fulla av förväntan för att höra de magiska Rasta Nuh Gangsta & Son Of David på plats. Plus hans smått fantastiska version av den medborgarkampslåten Is It Because I Am Black mm!

JUNIOR NATURAL

Endast 22 år och Junior Natural är redan en veteran inom reggae och dancehall scenen. Fascinerad av hans stora röst har fans i Sverige och runt om Europa applåderat hans framträdanden tillsammans med Shaggy, Gentleman och Alborosie för att nämna några. Det ultimata testet tog Junior när han uppträdde på Jamaica, då tog Kingstons ökända och extremt krävande publik honom till sina hjärtan.

I Kingston introducerade hans lokala mentor Berty Grant honom för den legendariske demonproducenten Robbie Shakespeare från Sly & Robbie, som bla. har spelat med Peter Tosh, låg bakom succéerna Black Uhuru & Grace Jones, producerat skivor för Bob Dylan, Joe Cocker, Kieth Richards, plus hitlåten ”Don’t Look Back” med Peter Tosh och Mick Jagger för att nämna några.

Robbie hade en audition “the old-school way” på parkeringsplatsen utanför Anchor Studio och gav Junior en chans, en minut.
Junior imponerade så pass på Robbie, att han på stående fot sa “kom tillbaka imorgon kväll med 12 låtar och vi tar hand om dig”. På två kvällar spelade Junior in 12 låtar. The Riddim Twins gjorde vad de gjort om och om igen de senaste 4 årtionden när de upptäckt en ny talang, de skapar ett nytt fräscht men ändå igenkännbar Taxi sound och atmosfär.
Resultatet ” Militant” är utan tvekan den bästa reggaeskivan på åratal. Den tar vid där Sly & Robbie hade tagit Black Uhuru på 80 talet. Turboladdad med attityd, är den hård och tung som bly, men ändå melodisk, som låter Junior utrycka sig med klarhet till hjärtan och sinnen.