fbpx

Urgehal, Valkyrja & Eternal Evil

Lördag, 21 maj 2022
Insläpp kl. 18:00, Slaktkyrkan
Åldersgräns: 18+

URGEHAL (no) för första gången på svensk mark och tillfälligt återförenade för att hedra minnet av Trondr Nefas, en av bandets grundare, som gick bort för 10 år sedan. VALKYRJA (se) gör sitt första, efterlängtade framträdande på hemmaplan sedan pandemin bröt ut och kvällen befläckas även av de lovande förmågorna i ETERNAL EVIL (se).

URGEHAL

This is satanic black metal! Norska Urgehal grundades 1992 och hann under sina år som aktiva släppa ett flertal album som hade ett stort inflytande över scenen. Musiken är rivig, budskapet resolut och utförandet synnerligen kompetent. År 2012 skakades bandet av ett dödsbesked när en av grundarna, Trondr Nefas, lämnade jordelivet. Snart därefter följde Urgehal honom ned i graven då bandet lades ned. 
Ett decennium har nu passerat och i år återförenas Urgehal tillfälligt för att hedra minnet av Trondr genom några specifikt utvalda spelningar. Bortsett från ordinarie line-upen (bestående av medlemmar från bl.a. Carpathian Forest, Koldbrann, ex-Shining och ex-Craft) så kommer bandet även ta med sig två gäster som stod Trondr nära upp på scen. Överraskningar i setlist utlovas.

VALKYRJAI

I snart två decennium har kvartetten från huvudstaden ihärdigt och stabilt marscherat från klarhet till klarhet. Efter en intern rockad och ett sylvasst senaste studioalbum 2018 står bandet stadigare än någonsin. Katalogen är stark och framträdandena om möjligt starkare, det har publik världen över blivit varse. Valkyrja som i vanliga fall är ett ytterst aktivt liveband tvingades, liksom alla andra, att tillfälligt stanna upp under pandemin men nu är de åter tillbaks där de gör sig som bäst; på scen. Den här spelningen innebär den första i Stockholm sedan 2019 och bandet ser fram emot en explosionsartad återförening med sin hemmapublik!

ETERNAL EVIL

Med respekt för det förgångna tar sig Eternal Evil på ivriga tonårsben framåt. Inspirerade av klassisk 80-tals thrash (a la Slayer, Destrucion, Exodus m.fl.) bestämde sig Stockholmskillarna för att starta band 2019. Pandemin satte käppar i hjulen men bandet tappade aldrig suget – istället spelade de in och släppte sin första fullängdare, som tillsammans med de få spelningar de hittills hunnit med mötts av stor entusiasm. Det är energiskt och hungrigt, en framgångssaga in the making. 
Konserterna presenteras av Death Disco Productions och Sinister Bookings.