fbpx

Vanligt Folk + Mythologen

DARK PARK presenterar Vanligt Folk (GBG) + Mythologen (GBG)

13 mars, Hus 7. Kl 21.00 – 02.00. 18+ år

Vanligt Folk – Vad skulle det ha blivit av D.A.F. om de hade signats till Trojan istället för Mute? Lägg till en bra nypa absurdism och socialrealism á la Roy Andersson och Vanligt Folk kan vara svaret. Göteborggruppen använder sig av primitiv electronika, trummor och skev sång – allt från hårda sociala kommentarer till rent nonsens – för att skapa sin egen Electronic Body Music.

Mythologen – Göteborgsbaserade Alexander Palmestål aka Mythologen är inte rädd för att utmana och med ett förflutet i band som Pistol Disco och Iberia utgör han redan en del av västkustens populärkulturella ryggrad och historia. Det är ett mysterium att inte fler fått upp ögonen för Palmeståls musik.

Med soloprojektet Mythologen – som albumdebuterade 2017 – har Palmestål cementerat sin plats som en av Sveriges mest begåvade och intressanta musikskapare och genom att blanda kraut, jungle, electro och house fångar upphovsmannen en ljudbild som är både dansant och svårsmält. Musiken bär på otaliga lager och upphör aldrig att fascinera.