fbpx

AVANTGARDET

AVANTGARDET

Lördag, 23 oktober

20.00 – 02.00, Slaktkyrkan

Biljetter ute nu!

Med den nya singeln Bottna och b-sidan Shutter Island visar Rasmus Arvidsson, upphovsperson och sångare i Avantgardet, återigen prov sin stora känsla för melodier, sitt starka musikaliska arv från sina år i England och sin textbegåvning som bland annat belönat honom med SKAP:s pris för årets bästa textförfattare.

– Känslan jag försöker förmedla är de där första sommarkvällarna som kan vara de bästa, men just av den anledningen också de allra mest ensamma i ens liv. Det lite monotona och upprepande uttrycket är väldigt intressant för mig och känns självklart att jobba med som en spegel av året som gått. Men det verkligt spännande och utmanande är att kombinera det med

en hoppfullhet nu när vi äntligen kan blicka framåt bortom isoleringen, säger Rasmus Arvidsson.

Och blickar framåt gör Avantgardet även med nya spelningar runtom på landets livescener. Med turnéstart i Malmö första oktober ger sig det flerfaldigt Grammisnominerade bandet ut på vägarna där det bland annat blir stopp i Stockholm, Uppsala och Linköping.

– Det känns helt overkligt att äntligen få planera för att ge sig ut och sjunga och spela tillsammans med vår publik igen. Det brukade ju alltid vara väldigt känslosamt och spelningar som vi aldrig ville skulle ta slut redan före pandemin så jag vågar inte tänka på hur det kommer bli nu när vi står där igen efter ett sånt här långt uppehåll. Vi har ju dessutom hunnit släppa

väldigt många nya låtar som vi aldrig spelat live så det finns väl risk för att arrangören måste dra strömmen för att tysta oss, vilket iofs vore långt ifrån första gången det hände, säger Rasmus Arvidsson.