fbpx

CunninLynguists

CunninLynguists
Support: Sadistik
Slaktkyrkan Söndag 8 maj

Åldersgräns: 18+
Biljetter: https://billetto.se/…/cunninlynguists-biljetter…/select

Det har gått lång tid sedan CunninLynguists gjorde sitt senaste bejublade sverigebesök för ett utsålt Nalen och vi kan nu glatt meddela att de äntligen återvänder till Stockholm, för en konsert som var planerad redan till 2019 men som skjöts upp pga pandemin.Sällan har det skådats en mer unik hiphoptrio med så stor räckvidd som CunninLynguists. Med samplingar som spänner från psykrock till blues, klassiskt till polka, har de skapat sig en alldeles egen fåra. De har delat scen med alla från Kanye West till Aesop Rock och gjort musik med superstjärnor som Cee-Lo Green och indie-geniet Immortal Technique – på samma album! De har även samarbetat med namn så vitt skilda som Macklemore och Freddie Gibbs och har således en rätt unik status i hiphopvärlden.

I över 16 år och genom fem album och otaliga mixtapes och soloutsvävningar har gruppen cementerat sig i hiphophistorien som en av de mest uthålliga.

Deacon The Villain, Kno och Natti fortsätter nu sin resa, backade av smutsiga, geniala beats, kvalitetslyrik och själen från den amerikanska södern. Alltid med en stor dos insikter om politik, rasism, döden, relationer, religion och “the everyday struggle”, levererat genom intelligent lyrik. Nytt material är påväg och sannolikt får vi höra en hel del av det på Slaktkyrkan den 8 maj – på andra sidan pandemin, mitt i den värmande Stockholmsvåren!