fbpx

Dark City Sthlm: Then Comes Silence / Memoria / White Birches

? THEN COMES SILENCE
Kvartetten från Stockholm har kallats ”The Swedish captains of Post-punk” som injicerar Rock n Roll på nytt inom Gothic rock-scenen. Efter ett antal album utgivna på Novoton släppte Then Comes Silence 2017 skivan ”Blood” på Nuclear Blast och har turnerat frekvent i hela Europa, med Tyskland som sin viktigaste plattform. I Sverige blir det som mest en eller två spelningar per år. Nu har du äntligen chansen att se dom igen.

Then Comes Silence on Spotify:
https://open.spotify.com/artist/7hM4i3NzOOZZ0IBAGY2hJy?si=bah7qH8aRrOD3qQJ2A0QWQ

? WHITE BIRCHES
Dark wave-duon White Birches blandar larmande gitarrer och skeva syntar med fängslande popmelodier. Hittills har de släppt två album, två EPs och hyllats för sina starka låtar och kompromisslösa liveframträdanden. White Birches består av Fredrik Jonasson och Jenny Gabrielsson Mare.

White Birches on Spotify:
https://open.spotify.com/artist/3ho1TYjtqkNK6bhNMuylsY?si=ejgIyTSwSmCaqK-raZ98sw
www.facebook.com/whitebirches

? MEMORIA
Memoria är Tess de la Cours solo darkwave-projekt som hon har på sidan av att vara med i ’Snake’. I våras släpptes ’Black Coats / Whitefear’ som är den andra singeln från Memorias kommande debutalbum ’Cravings’. En synthifierad och ordentlig nedspeedad version av garagepunkarna ’Lost Sounds’ skrammelepos. Tungt, melankoliskt och nervigt. De två första singlarna visar också tydligt var debutalbumet som släpps i oktober kommer att landa soundmässigt.”Check out this slamming dark post-punk effort from the frenetic and powerful Memoria – it’s called ‘Lights Out’ and it’s bloody ferocious.” Soundsphere magazine”Det som gör Lights Out till ett sådant starkt förstasläpp är i hur övertygande den är i sitt eget ljudlandskap – den travar aldrig fram utan griper tag i lyssnaren och lägger direkt fram sina egna premisser. Helt enkelt en mörk och syntetisk banger utan dess like.” Festivalrykten.se

http://bit.ly/ListenToMemoria

Darkroom DJs:
?Johnny Nattsjö aka DJ BATCAT
? Emilia Pettersson aka DJ LYNX
? Henric de la Cour

◆ Hus 7 (Slaktkyrkan) Styckmästargatan 10, Ⓣ-Globen
◆ 6 december, kl. 19.00–03.00

??????????????