Cigarettes After Sex

Cigarettes After Sex

4 april 2020, Slaktkyrkan

Biljetter släpps 4 september!

Cigarettes After Sexs frontman och kreativa nav Greg Gonzalez hade en väldigt klar vision för bandets självbetitlade debutalbum, som släpptes i juni 2017.


Efter att låten ”Nothing’s Gonna Hurt You Baby” nått enorm framgång online hade allt fler även upptäckt 2012-års EP”I.”. Då den skulle följas upp i fullängdsformat ville Greg projicera ännu större och än mer filmiska scener, på en klart bredare duk. Då albumet ”Cigarettes After Sex” väl släpptes var det ett skavande, romantiskt och väldigt intimt mästerverk vi fick uppleva.


Det inledande introt och efterföljande tio spår var som inbäddade i en dimma av cigarettrök, bakom vilken möten, relationer och personliga tvivel visades upp. Musikaliskt hade Cigarettes After Sex plockat upp stafettpinnen från bland andra Mazzy Star och Red House Painters. Och de förvaltade detta känslosamma musikaliska arv med sådan träffsäkerhet att det självbetitlade debutalbumet hamnade högt på Rough Trades årsbästalista.


Nu böjar vi äntligen närma oss fortsättningen. Bandet har hintat om att ny musik är på gång. Då de kommer till Stockholm kan vi alltså räkna med att få höra såväl nya som gamla favoriter.


”De söliga gitarrerna och den opiatlika atmosfären skapar en väldigt behaglig och fantasieggande stämning” – GAFFA