fbpx

Elias

Med en röst som flyttar berg och skog och allt annat som kommer i dess väg har Stockholmssonen Elias fullkomligt knockat oss. Efter en tids tystnad har det den 15 juni äntligen blivit dags att släppa debutalbumet ”Entwined”. Albumet representerar tre års skrivande och tusentals timmar i studion – från debutsingeln Revolution till sista pusselbiten The Entwined. Inför albumreleasen kan vi nu meddela att Elias kommer göra ett unikt avskalat framträdande i Slaktkyrkan i Stockholm den 6 juni, och framföra det kommande albumet i sin helhet. Biljetterna är släppta via luger.se/elias.

”Entwined” är ett utelämnande personligt bearbetande. Reflektioner över hur vi människor är sammanflätade. Och sönderslitna. Den berör konflikterna – de yttre så väl som inre. De stora världsliga (politiska, rasistiska, religiösa, miljö) och de inuti i oss (könstillhörighet, svek, självkänsla, tillit), och alla de murar vi som individer och samhälle behöver riva för att kunna leva i samspel med världen. Och oss själva. Entwined är tolv låtar, över tre års skrivande och tusentals timmar i studion, men framförallt är det Elias.

Den 25 maj släpps singeln ”Tearing Down The Walls” som Elias skrivit tillsammans med Paul Epworth (Adele, Florence and the Machine, Lana Del Ray) och den samt ständige partnern HYENA (Janice, Shout Out Louds).