fbpx

INVSN releasefest + Memoria

Välkommen på releasefest när INVSN släpper nya EPn ”Forever Rejected”!

INVSN, tidigare Invasionen, startades år 2009, av Dennis Lyxzén (Refused), André Sandström (The Lost Patrol Band), Anders Stenberg (Deportees) och Robert Pettersson (Hurula). De hann släppa ett album innan Pettersson valde att ta sig an soloprojektet Hurula. Under de fyra nästkommande åren hann det släppas tre album: Hela världen Brinner (2010), Saker som jag sagt till natten (2011) och INVSN (2013). Till det sistnämnda albumet anslöt Sara Almgren sig till bandet. Sara har under sin karriär bla startat The (International) Noise Conspiracy med Dennis, spelat med Marit Bergman, Sahara Hotnights, samt startat banden The Vicious och Masshysteri med Hurula.

År 2017 släpptes det efterlängtade albumet ”The Beautiful Stories”, med det senaste tillskottet Christina Karlsson på keyboard och sång. Hon har varit bekant med INVSN sen länge då hon spelat live med bandet under hela ”INVSN”-skivan.

”The Beautiful Stories” är ett kritikerhyllat mästerverk som följdes upp av nomineringar på Manifestgalan som ”Årets Kompositör” respektive en Grammisnominering för ”Årets Rock”. Vilket i sig är lite missvisande, ”nya” INVSN är lika delar dark wave, indie, industri och rock.

Som märkt är det här gänget inte främmande för liveshower. Med de två senaste skivorna har INVSN gjort nästintill 200 spelningar. Vändorna har bland annat sträckt sig runtom USA:s gränser, och även ett par rundor runtom i Europa med en månadsavslutning i Tyskland under september 2017.

Den 16:e mars 2018 är det äntligen dags för INVSN att släppa den nya EP:n ”Forever Rejected” med två nya tracks som är en naturlig fortsättning på det delvis nya soundet som vuxit fram sen ”The Beautiful Stories”. ” Adam ”Atom” Greenspan (The Veils, Supergrass och Nick Cave), som producerade albumet, har även mixat de nya låtarna på EP´n.

– ”Det finns otroliga dansanta element men också hårda percussiva ljud och en gränslöshet som vi inte riktigt haft tidigare”, säger Dennis Lyxzén.

MEMORIA
Memoria är Tess Törners (Snake/L´obscurite) soloprojekt. Musiken kan beskrivas som mörk och brukar kategoriseras som darkwave. Ljudbilden bygger mycket på monotona sound baserat på främst bas/synt/trummor med inslag av Theremin. En musikvideo i sann DIY-anda samt två digitala släpp på Spotify finns ute och till våren planeras en EP. Bandet består av Fredrik Berglund, Daniel Östborg (L´obscurite/The Scrags/Data Control) och Madeleine Frankie (Snake).

Kvällens DJ är FREDRIK STRAGE

Åldersgräns 18+