fbpx

Riot Disco Sthlm

RIOT DISCO STHLM startade förra året som en DJ-klubb med fokus på riot grrrl och kvinnofrontad punk. I år tar vi steget över till att bli en renodlad liveklubb. Vår första liveklubb hålls den 31:a mars på Slaktkyrkan och bjuder på fyra av våra svenska favoritband: TRUE MOON, LAVA BANGS, ALLVARET och KNASH.

TRUE MOON gör postpunk när den är som bäst: intensiv, melodisk, dansant och med en fantastisk sånginsats från Karolina Engdahl. LAVA BANGS riot grrrl-punk är lika delar poppiga melodier och explosiva urladdningar. ALLVARETS knivskarpa mollpunk är omöjlig att motstå och alla som sett bandet live vet att Sushila Gautam är en av Sveriges bästa frontfigurer. KNASH gör punkig riot grrrl-pop när den är som bäst – en perfekt blandning av energi, attityd och catchy melodier. Vi är sjukt glada och stolta över att vi lyckats samla fyra av Sveriges bästa liveband på en och samma kväll!

TRUE MOON
True Moon är ett band inspirerat av postpunk, new wave och dark wave men även band som Fleetwood Mac, Heart och Wipers. Med medlemmar från Vånna Inget, Sista Sekunden och The Bear Quartet så kan det ju inte bli annat än magnifikt, eller som frontfiguren och låtskrivaren Karolina Engdahl själv sagt – magiskt mörker och power! Deras debut-LP släpptes hösten 2016 av Lövely Records och nu spelas uppföljaren in. Även den produceras av Jari Haapalainen som även lirar på låtarna. Gigs på hemmaplan och i London väntar i vår och en andra USA-tur planeras.

LAVA BANGS
Trion Lava Bangs från Göteborg kombinerar lek och allvar i sin skramliga och smittsamt melodiska indiepunk. De är kända för sina spelningar där musiken levereras i festligt explosiva urladdningar som lämnar ett bestående leende på allas läppar. Skivan Quit Continue som är producerad av Henryk Lipp (Thåström, Freddie Wadling, Håkan Hellström m.f.l.) vann pris för ”Årets hårdrock 2016” på Manifestgalan med motiveringen att bandet raserar barriärer mellan subkulturer och bygger broar mellan musikaliska uttryckssätt. Kalla det hårdrock, punk, riot grrrl, pop – Lava Bangs tar de smarrigaste godsakerna ur påsen och serverar dem lättsamt, argt och ärligt!

ALLVARET
Glöm punkig plakatpolitik utan egentligt innehåll. Allvaret levererar punk om det som innerst inne river och klöser. Utan inlindning får vi höra om smutsen, sorgen, skulden och skammen. Sällan har texter känts så här ärliga och intima. Här finns ingen förställning eller tomma, coola poser. Parat med snygg, melodiös punk som ömsom smeker och ömsom slår är Allvaret en fullträff. Kom och bländas av energin på scenen. Gå sen hem och fundera på förväntningarna, relationerna, arbetet, stressen, tankarna, idealen som bryter ner dig. Var det någon som sa att det personliga inte är politiskt?

KNASH
KNASH är sex tjejer från Stockholm som spelar partypunk med texter om bland annat vardagsidioti, mens och köttstycken (män). Efter att under hösten ha jobbat på nytt material är de i vår tillbaka med sin sjätte singel, en pik till lama personer som sabbar ens tillvaro.
”Att förmedla en känsla genom musik är inte helt lätt. Många har försökt och misslyckats. Men KNASH gör det med bravur, vilket minst sagt är en bedrift. Bra är det. Tight som en soulstudio i den amerikanska södern på 60-talet och texter som upplyser om den verklighet vi lever i” (Zero Magazine)

RIOPT DISCO STHLM
Riot Disco STHLM är en klubb med fokus på riot grrrl och kvinnofrontad punk/postpunk. Efter att ha spenderat förra året som DJ-klubb bestämde vi oss för att det var dags att börja fixa liveklubbar med musiken vi älskar. Tillsammans med Kraken/Slaktkyrkan kommer vi i år presentera klubbar med några av de bästa banden från den svenska och den internationella scenen, alltid med enbart kvinnofrontade band på scen.