fbpx

Sara Parkman | Releasefest ’Vesper’

Sara Parkman släpper nya albumet ’Vesper’ den 1 november och detta firas med releasefest på Hus 7 dagen innan, den 31 oktober.
Biljetter finns via slaktkyrkan.se. Den 5/12 spelar Sara Parkman ihop med Slowgold på Slaktkyrkan. Alla med biljetter dit får fri entré till releasefesten mot att man registrerar sig via detta formulär (begränsat antal platser) : https://forms.gle/Mm1Dv3hViLkxRhhp6

Sara ParkmanSara Parkman är folkmusiker, kompositör, tredje generationens prästbarn och violinist. 2016 kom det kritikerrosade debutalbumet Sara Parkmans skog där musiken beskrevs som en väv av poesi, grusvägar, 80-talssynthar, skogsdrömmar och flödande fioler. Tillsammans med Samantha Ohlanders skapade hon albumet och föreställningen Matriarkerna under 2017 med gäster som Lena Willemark, Ellika Frisell och Marie Selander. Hon har skrivit och turnerat med Riksteaterns hyllade föreställningar Nationalparken och Fäboland. 2017 vann Sara priset Årets Artist vid Folk- & Världsmusikgalan och 2018 vann Matriarkerna pris som Årets Album. 2019 tog hon emot SKAPs aktivistpris. Fäboland blev utvald till scenkonstbiennalen 2017 och 2018 fick hon stipendium från STIM. Hon har sommarpratat för P1 och samarbetat med artister såsom Fever Ray, Bob Hund och Silvana Imam. Sara Parkmans andra soloalbum är titulerat Vesper efter det latinska ordet för aftonbön. Albumet är skapat tillsammans med kompanjonen Hampus Noren som också producerade Sara Parkmans Skog.Delar av albumet är inspelat i södra Dalarna, i Amasonmedlemmarna Amanda Bergman och Petter Winngbergs studio. Bland de gästande musikerna finns bland annat Mats Edén, Maija Kauhanen, Selen Özan, Xenia Kriisin och prästen tillika pappan Lasse Parkman. VESPER är en fortsättning och ett flöde som bygger vidare på det spår Sara slagit in på under desenaste åren. Det är ett album som handlar om inre rum, tvivel och det radikala i att tro på någonting. Vad finner vi när vi rotar i det egna arven, och förstår att det inte går att vara kulturelltneutral? Genom Vesper gräver Sara där hon och hennes förmödrar och färder stått – nära kyrkan. Kristendomen har funnits i släkten Parkman sedan flera generationer tillbaka, på samma sätt som socialismen funnits där. Det är de kulturella såväl som musikaliska arven som här utforskas ochtolkas genom distade tramporglar, körer, minimalism och evighetspolskor. VESPER är och ger eko över generationsgränser, nationsgränser, trosgränser. VESPER är hjärtat som växer när ”du måste finnas” allsjungs på Rågsveds karaoke. VESPER är skavsår, rosor och läppstift. VESPER är blanka ögon när vinden dånar över fälten och du inte kan urskilja var du slutar och naturen börjar. VESPER är det svartkalla isvattnet innan bastun omfamnar dig igen. VESPER är det latinska ordet för aftonbön VESPER är ångesten, knutna nävar och nära till fulgråten (men det är okej). VESPER går dit det känns. VESPER är poesi, tryggheten, hemmahamnen.


Torsdag, 31 oktober

19.00 – 23.00

Hus 7