fbpx

The Exorcist GBG – Audionom & Second Oracle

Lazy Octopus & Slaktkyrkan presenterar:

The Exorcist GBG
Audionom
Second Oracle

The Exorcist GBG
En hallis i underlandet: Konceptet funkig dödslounge har varit dold för publiken länge. En tonalitet lånad från dödsmässor kombinerat med disco-erans rytm-estitik, som vandrar från raffinerat till primalt, från avslappnat till oroande intensivt. Likt ett rymdskepp som långsamt driver mot ett svart hål och börjar visa sprickor på grund av det ökade trycket. Besättningen vänder sig mot varandra i allt ökande grad. Denna transformation i modus är nödvändig för att beskriva inom vilket spectra The Exorcist GBG rör sig. Trots detta är varje låt ett universum i sig, från rymdvarelsefunk till dödsdisco.

Audionom
Audionom föddes 1999 och har under sitt oregelbundna levnadslopp gjort det maskinella och malande till sitt uttryck. Kantigt och bländande hypnotiskt. En besynnerlig blandning av new wave, kraut, punk och noise med influenser av Hawkwind, Neu! och Brian Eno. Har släppt ifrån sig tre fullängdare, varav senaste ”Total” kom 2014, och är efter en tid i viloläge äntligen tillbaka.

Second Oracle
Oraklets frö såddes och befruktades i fullmånens ljus en juninatt i Småland 2014, men levererades med den kosmiska storken först ungefär lagom tills snön smälte. De som fick lyckan att ta hand om det nyfödda undret var Karin Engqvist, Rebecka Rolfart, Josefina Pukitis och Lisa Isaksson, som även är medlemmar i The Hanged Man, Me and My Kites, Vårt Solsystem och Moon City Boys. Oraklet visar sig i en psykedelisk discodans klädd i glittrigt svängig ökenrock och skanderar ömsom skrämmande ömsom hoppfulla profetior.

Slaktkyrkan
21 september
20.00 – 02.00