fbpx

This Gift Is A Curse – Hexis – Kantor

THIS GIFT IS A CURSE
Tjära, blod och mörker. Stockholmsbandet har sedan starten 2009 format sin musik och uppenbarsel till en helt en egen tappning av sonisk metafysisk ondska. En förgörande och nedbrytande kraft, ifrån första gitarrton till den allomfattande estiska framtoningen. Med en blandning av black- , sludge- och doom metal kryddat av esoterisk mörker och med energin från punk gör TGIAC till en av den mest välplacerade musikaliska käftsmällarna den svenska underjorden har att erbjuda. Bandet jobbar just nu på sin andra fullängdare på det legendariska skivbolaget SEASON OF MIST (Mayhem, Deathspell Omega etc.) – men släpper inför spelningen unika utgåvor av tidigare släpp! Pepp/depp.

HEXIS
Den Köpenhamnska oljuds-intuitionen Hexis har i snart 10 år rensat samtliga av (under)jordens klubbgolv, på de flesta av världens kontinenter(!) – i allt från tyska squats, Estländska högstadium, Danska pendeltåg, små Kambodjanska byar till de stora festivalscenerna i Europa så som Roadburn, Roskilde, Iperfest, Doom Over Leipzig, SWR Fest, Fluff etc. Med en hypnotisk och minst sagt intensiv blandning av disonant manglande noise, black metal, och hardcore är de svårjämförbara som live upplevelse inom den hårdare skolan av musik. Mycket nöje!

KANTOR
OBS. Debutspelning!!! Med medlemmar från Kongh och Totalt Jävla Mörker; alstrar Kantor något som låter som det ända värdiga sättet vi bör minnas 1980-talet; som ett apokalyptisk-skräckfilmssoundtrack någonstans mellan John Carpenter och Blade Runner. Mörkt, kallt, syntetiskt men ack så förförande – ända ner i avgrunden…