fbpx

VIVII

ViVii

NYTT DATUM: FREDAG 20 AUGUSTI

19.00 – 22.00

Dörrar kl 19.00, live från kl 20.00

Sittande publik, begränsat antal platser

18+ år

ViVii – Caroline och Emil Jonsson är båda uppvuxna i Göteborgstrakten. De träffades redan som barn och efter år av vänskap förälskade de sig i varandra. Paret gifte sig tidigt och stack till New York på smekmånad, fast beslutna att uppleva så mycket musik som möjligt. I USA träffade de gospelstjärnan Tye Tribbettoch vilket ledde till att de turnera med hans kör, som bland annat kan höras i Justin Timberlakes ”Cry me a river”. 

ViViis tredje medlem Anders Eckeborn är också bandets egen producent. Han växte upp med klassisk musik och började med fiol som fyraåring, spelade därefter cello med högsta betyg innan gitarren blev hans trognaste vän. Med sitt absoluta gehör (enligt mormor), bemästrar han de flesta instrument som kommer i hans väg. Detta blommar ut i total eufori när Anders låtideér formas och produceras till ViViis magiska sound i hans studio i Uppsalas industrilokaler. Det är euforin som tillsammans med Emil och Carolines energi och historia skapar den innerlighet som kännetecknar ViViis musik.

2019 års debutalbum ”ViVii” behagade indiepop-fans runt om i världen. ViVii förvaltar det drömpop-sound som blev så populärt under 10-talet och påminner oss om hur riktiga instrument och långa reptimmar låter. Albumsläppet följdes av turné i både USA och Europa och idag är de streamade över 13 miljoner gånger bara på Spotify.